kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

9 muvazzaf subay Adliye'de

AJANSLAR
Giriş Saati : 09.01.2009 16:39
Güncelleme : 09.01.2009 22:48
Yeni Haber
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 muvazzaf subay, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Gözaltına alındıktan sonra Merkez Komutanlığı'na götürülen 4'ü albay, 2'si yüzbaşı, 1'i binbaşı, 2'i üsteğmen olmak üzere 9 muvazzaf subayın işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen 9 muazzaf subay, daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Merkez Komutanlığı'nda ifadelerinin alınmadığı öne sürülen subaylar, Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Ercan Şafak ve Murat Yönder tarafından sorgulanacak.

EMEKLİ ORG. KILINÇ'IN AVUKATININ AÇIKLAMALARI

Bu arada Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ile Hüseyin Buzoğlu'nun avukatı Hasan Gürbüz, müvekkillerinin yarın itibariyle adliyeye sevk edileceğini umduklarını söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen avukat Hasan Gürbüz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gürbüz, gözaltındaki avukat Hüseyin Buzoğlu'nun avukat olduğu için mevzuat uyarınca burada ifade almalarının mümkün olmadığını belirtti. Avukat Hasan Gürbüz, müvekkili emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da avukatı Buzoğlu'nun gözaltına alınmasını protesto ederek ifade vermeyeceğini ifade etti. Tuncer Kılınç'ın sağlığı ve moralinin iyi olduğunu ifade eden Gürbüz, kendisinin üst katlarda kullanılan odalardan birinde tutulduğunu söyledi.


EMEKLİ TÜMGENERAL ŞENEL'İN GÖZALTI SÜRESİ 1 GÜN UZATILDI

Öte yandan Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Genelkurmay eski Hukuk Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel'in gözaltı süresi 1 gün uzatıldı. Avukatı, emekli Tümgeneral Şenel'in ifade verme işleminin henüz başlamadığını, ancak dün gece delil tespit çalışması yapıldığını belirtti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen avukat Abdullah Kaya basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Müvekkili emekli Tümgeneral Erdal Şenel'in ifadesinin alınmasına henüz başlanmadığını belirten Kaya, "Biz başlamasını bekliyorduk. Polisin kendi soruşturması devam ediyor. Dün gece müvekkilimle ilgili bir delil tespit çalışması yapılmış. Biz basına çok teşekkür etmek istiyoruz. Emniyet mensupları nezarethanede gerekli ilgi ve özeni gösteriyorlar. Özelikle kaloriferi daha çok açmışlar. Battaniyede
veriyorlar. Müvekkilim kendilerine çok iyi davranıldığını söylüyor. Ama tabi nezarethane koşulları yaşları gereği bu insanlar için belirli olumsuzluklar yaratabiliyor. Fakat polis arkadaşların davranmışları çok iyi. Özellikle müvekkilim bunu söylüyor. Önemli olan burada şüpheli haklarının korunması" diye konuştu.

Avukat Abdullah Kaya, müvekkilinin neyle suçlandığını soran gazetecilere ise "Neyle suçlandığını öğrenemezsiniz diyorlar. Polis arkadaşlarımız dışında kimse bizimle muhatap olmuyor. Ama bize bilgi vermiyorlar. Açıkçası ben avukat olarak şuan neyle suçlandığını bilmiyorum" diye yanıt verdi.
"İfade süreci ne zaman başlayacak" sorusuna ise Kaya, "Müvekkilimin gözetim süresi bir gün daha uzatıldı" şeklinde yanıt verdi.

Kaya, "Polis nezarethane dışında başka bir yerde kalabileceklerini teklif etmiş ama onlar kabul etmemiş. Benim müvekkilimin evinde ele geçirilen herhangi bir şey yok. Delili tespitine ben de çağrılmadığım için ne olduğunu bilmiyorum" diye konuştu.

SAVCI ÖZ'E TAM ZIRHLI MAKAM OTOMOBİLİ TAHSİS EDİLDİ

''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz'e tam zırhlı, yeni makam otomobili tahsis edildi.

Savcı Zekeriya Öz'ün bir süredir kullandığı ve sadece camları zırhlı olan 2008 Model ''Renault Megane'' marka otomobili değiştirildi.

Zekeriya Öz'e bu aracın yerine, plakasının harf grubu ''Z'' ile başlayan, tam zırhlı, Mercedes marka bir başka makam otomobili tahsis edildi.
Savcı Öz'e son kullandığı 2008 model otomobilden önce verilen ve eski olduğu iddiasıyla eleştirilen ''Ford Taunus'' marka bir otomobil de savcı Öz tarafından kullanılmadan değiştirilmişti.