kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Telekulakçılara yargı yolu açıldı

ANKARA
08.01.2009
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), mahkemeden MİT, Emniyet ve GSM şirketlerine telekulaktan yargı yolunu açtıran tarihi karar çıkardı..
Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Başsavcılığı'nın ülke çapındaki izleme ve dinleme kararına göre işlem yapan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), MİT ve Emniyet istihbarat yetkilileri ile GSM şirketi yetkililerinin haklarında soruşturma açılması gerektiğine karar verdi. Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Eminağaoğlu, bir süre önce Ankara Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunda, Ankara 11'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin MİT ile Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'na ülke çapındaki izleme ve dinleme yetkisi veren kararına göre, kendisinin ve birliğin iletişim bilgilerinin izlenip izlenmediği, telefonlarının dinlenip dinlenmediğinin tespitini, eğer izleme - dinleme yapılıyorsa ilgililer hakkında dava açılmasını istemişti. Soruşturmayı yürüten Ankara Savcısı Vahdet Polatkan, bir araştırma yapmadan takipsizlik kararı vermişti. Kararda, ülkedeki tüm kişileri kapsayan dinleme ve izleme kararı eleştirilmiş ancak bir soruşturma yapılıp dava açılamayacağı belirtilmişti. YARSAV Başkanı Eminağaoğlu ise Ankara Başsavcılığı'nın bu takipsizlik kararına Sincan 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etmişti.

DAVA AÇILACAK
Sincan 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Başsavcılığı'nın takipsizlik kararını kaldırdı. Karardan sonra Ankara Başsavcılığı öncelikle Eminağaoğlu ve YARSAV'ın telefonlarının dinlenip dinlenmediğini ve diğer iletişim bilgilerinin izlenip izlenmediğini araştıracak. Bu aşamadan sonra da TİB, MİT ve Emniyet İstihbarat yetkilileri ile GSM şirketlerinin sorumluları hakkında dava açılacak. YARSAV, Adalet Bakanlığı bürokratları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.