kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yargıtay: Bildiri yok

Ersan ATAR /ANKARA
09.01.2009
Yargıtay Başkanlar Kurulu, Onursal Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Ergenekon soruşturması kapsamında şüpheli olarak evinin aranmasından sonra olağanüstü toplandı. Toplantıda "Bildiri yayınlamak yerine, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) nezdinde, Ergenekon savcılarıyla ilgili sanık ve sanık yakınlarının şikâyetlerinin işleme konulması için girişimde bulunulması" kararı çıktı. Daha önceki benzer toplantıların ardından kamuoyuna açıklama yapan Başkanlar Kurulu'nun bu kez görüşlerini bir bildiriyle duyurmamasında 3 etkenin önemli olduğu belirtiliyor. Bunlar:

'İHSASI REY' KAYGISI
1-
Ergenekon soruşturması ve davasıyla ilgili görüşümüzü önceden açıklamış oluruz.
2- İstanbul Başsavcılığı'nın arama talimatı mahkeme kararına dayanıyor. Bir açıklama yapılırsa yargının bağımsızlığını en yüksek yargı organı olarak Yargıtay'ca zedelemiş oluruz.
3- Bir bildiri yayınlanması halinde bu siyasi eleştirilere neden olabilir, yargının siyasallaşması tartışmalarının zeminini oluşturur.
"İstiyoruz ki herşey hukuka uygun olsun. Açıklama yapmama kararı aldık" diyen Gerçeker "Açıklama yapmamanız ihsası rey (oyunu belli etme) olmasın diye mi?" sorusuna da, "Tabii. Biz hukuk adamıyız" yanıtını verdi. Gerçeker Kanadoğlu ile telefonda görüştüğünü de ifade etti. Toplantıda dinlemelerin hukuka uygunluğu konusu da ele alarak bu konuda HSYK düzeyinde girişimde bulunulması üzerinde görüş birliğine varıldı. Bu arada toplantıya katılan daire başkanlarından bazılarının dinlenebilecekleri endişesiyle telefonlarını toplantı salonuna hiç getirmediği, bazılarının da telefonlarını kapattıkları öğrenildi.