kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ankara delik deşik

Giriş Saati : 09.01.2009 18:00
Güncelleme : 09.01.2009 22:48
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Ankara delik deşik
Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokilerin incelenmesiyle Gölbaşı'nda yapılan kazının ardından, beş ayrı noktada daha kazı başlatıldı. Atatürk Orman Çiftliği ve Saklı Bahçe olarak bilinen alanda gerçekleştirilen arama ve kazı çalışmalarına yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Emniyet yetkilileri, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki çalışmalarına saat 15.00'de 3 iş makinasıyla başlamıştı.

Bölgedeki bir su deposu ile depo etrafındaki su kuyularında arama yapan ekipler, çalışmalarında dedektör ve eğitimli köpekleri kullandı. Kuyulara giren polis memurları, burada da dedektörle arama gerçekleştirdi.

Elektrikli testereyle arama yapılan alandaki ağaçları kesen ekipler, daha sora bu alanı, iş makinalarıyla kazdı.

Yaklaşık 3 saat süren kazının ardından, iş makinaları durduruldu. Emniyet ekipleri, bu alanda dedektörlerle tekrar arama yaptı.

Emniyet görevlilerinin aramalar sırasında ellerinde bulunan belgelere sık sık baktıkları ve bu alanı genişlettikleri görüldü.

Arama ve kazı çalışmalarına yarın devam edilmek üzere ara verilirken bölge çevik kuvvet polislerince çembere alındı.

AK Parti Genel Merkezi'ne yaklaşık 300 metre mesafedeki Saklı Bahçe olarak bilinen mesire ve piknik alanında da öğleden sonra arama çalışmaları başlatan polis, çalışmalarına ara verdi.

Çalışmalar sırasında Terörle Mücadele ekiplerinin yanı sıra kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüğü, olay yeri inceleme şube müdürlüğü ekipleri ile eğitimli patlayıcı madde dedektör köpeklerinin katıldığı aramada herhangi bir şeyin henüz bulunamadığı bildirildi.

Polis memurlarının ellerindeki krokilerle söz konusu alanın değişik noktalarını kontrol ettiklerini, ellerindeki dedektörle arama yaptıkları ve köpeklerden yardım aldıkları görüldü.

Soğuk hava şartları altında gerçekleşen arama nedeniyle olayı görüntüleyen basın mensupları da ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Arama çalışmalarına yarın sabah saatlerinde tekrar başlanacağı belirtilirken, bölgede nöbetçi bırakan polisler olay yerinden ayrıldı.

KAZI YAPILAN 5 NOKTA
*Atatürk Orman Çiftliği
*Saklıbahçe
*Mamak
*Emek-Beştepe
*Bala
GÖLBAŞI KAZISINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

ANKARA'DAKİ KAZILARDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


ATATÜRK EVİ'NİN BAHÇESİ

Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, Atatürk Orman Çiftliği içinde bulunan Atatürk Evi'nin bahçesini kazdı. Atatürk Orman Çiftliği'nde polis yeni kuyular açtı. Kuyulara ulaşmak için engel olan bazı ağaçlar kesildi.

Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği'nin dışında, Ak Parti Genel Merkezi'ne yakınlarındaki Saklıbahçe ve Emek-Beştepe'de de kazı çalışmaları yapıldı.

AK PARTİ YAKINLARINDAKİ KAZI

Başkent Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'ne 100 metre mesafedeki Saklıbahçe'de kazı çalışması yapıldı. Çalışmaların hızlandırılması için Atatürk Orman Çiftliği'ne kepçe getirildi. Bir zamalar restoranla hizmet veren Saklıbahçe'de emniyet güçleri arama yaptı. Olay yeri inceleme ve terörle mücadele ekiplerinin dedektörlerle belirledikleri noktalarda kepçe kazı çalışması yaptı. Basın mensuplarının yaklaştırılmadığı bölgede emniyet ekipleri yer tespitleri yaptı.

ERDOĞAN AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE

Polis ekiplerinin kazı yaptığı sıralarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da AKP Genel Merkezi'nde bulunuyordu. Başbakanlık korumaları da olay yerine gelerek polislerden bilgi aldılar.

TÜRKEŞ'İN MEZARININ ÇEVRESİ KAZILIYOR

Ankara'daki Ergenekon soruşturması arama kazıları, MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in Emek Beştepe'deki mezarının çevresinde kazı yapıldı.

Arama yapılan bölgelerde geniş çaplı bir emniyet şeridi oluşturuldu. Gazetecilerin emniyet şeridini geçmesine izin verilmezken, kazı yapılan yerlerde yollar da trafiğe kapatıldı.