kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gözaltındaki 2 general nezarete konmadı...

09.01.2009
Ergenekon'un 10. dalgasında gözaltına alınan 2 emekli orgeneral Tuncer Kılınç ile Kemal Yavuz, emniyetteki ilk gecelerini bir emniyet amirinin odasında geçirdi..
Ergenekon Soruşturması'nın önceki gün şafak vakti gelen 10'ncu dalgasında 6 ayrı ilde gözaltına alınan orgeneraller Tuncer Kılınç, Kemal Yavuz, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, Prof. Yalçın Küçük ile emekli tümgeneral Erdal Şenel'in de aralarında bulunduğu 21 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde. 6 muvazzaf subay ise İstanbul Merkez Komutanlığı'na teslim edildi. Orgeneraller Tuncer Kılınç ve Kemal Yavuz bir emniyet amirinin odasında tutulurken diğer tüm şüpheliler nezarethanelere yerleştirildi. Ancak sabah saatlerinden itibaren emniyete gelen avukatlar, nezarethanelerde kaloriferlerin yanmadığını bu nedenle müvekkillerinin soğukla mücadele etmek zorunda kaldıklarını ileri sürdüler.

21'İ İSTANBUL'DA
Ergenekon Terör Örgütü'ne yönelik 6 ayrı ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonla gözaltına alının 41 kişiden 21'i önceki gece uçaklarla İstanbul'a getirildi. Aralarında emekli Orgeneraller Tuncer Kılınç, Kemal Yavuz, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Prof. Yalçın Küçük, emekli tümgeneral Erdal Şenel ve İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 21 kişi, uçaktan iner inmez önce Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından da yoğun güvenlik önlemleri altında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada da Terörle Mücadele ve Organize Suçlar Şube müdürlüklerine ait nezarethanelere yerleştirildi. Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen emekli orgeneraller Tuncer Kılınç ve Kemal Yavuz'a ise, daha önce gözaltına alınıp tutuklanan emekli orgeneraller Şener Eruygur ile Hurşit Tolon'a yaptığı uygulamanın aynısı uygulanıyor. Kılınç ve Yavuz bir emniyet amirinin odasına yerleştirildi. Geceyi bu odada geçiren paşalar, sorguya alınacakları zaman başka bir odaya alınacaklar. Operasyon kapsamında gözaltına alınan subaylar ise Beşiktaş'taki Merkez Komutanlığı'na teslim edildi. 8 muvazzaf subayın sorgusunu Ergenekon davasına giren askeri savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in yapacağı öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan şüphelilerin sorgusuna ise Savcı Zekeriya Öz girecek.

İŞADAMINA GÖZALTI
Emniyet müdürlüğüne gelen Avukat Murat Ekici de, işadamı müvekkili Hüdayi Ünlüer'in de gözaltına alındığını açıklayarak, Ünlüer'in Kartal'daki işyeri ve Maltepe'deki evinde yapılan aramalarda bilgisayarlarına el konulduğunu söyledi. Sivas ve Tokat'ta gözaltına alınan 10 kişi ise henüz İstanbul'a getirilmedi.
Haberin fotoğrafları