kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon turu

09.01.2009
Kanadoğlu'nun da telefonları dinlenmiş
Ergenekon soruşturmasında, "şüpheli" sıfatıyla evi aranan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun bir süredir telefonlarının da dinlendiği ortaya çıktı. Kanadoğlu önümüzdeki günlerde, arama kararının tümüyle iptali ve yapılan aramanın "yok sayılması" için yargıya başvuracak. Başsavcılığın İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nden çıkarttığı arama kararında Kanadoğlu'nun telefonlarının bir süredir dinlenmekte olduğu bilgisi yer aldı. 6 Ocak tarihinden itibaren 72 saat süre için geçerli kararda, Kanadoğlu'nun "teknik takip çalışmaları sonucunda diğer örgüt mensupları ile temas halinde olduğu" yer aldı. Kararda ayrıca, Ergenekon dosyasında varolan "Danıştay saldırısı", "Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması", "Yargıtay üyelerine saldırı planları" ve "Eskişehir'deki bombalar"dan bahsedildi.

"ARAMA YOK SAYILSIN"
Kanadoğlu bugün, İstanbul Başsavcılığı'na başvurarak, evinden alınan CD'lerin çözümleri yapılırken avukatlarının da bulunmasını isteyecek. Kanadoğlu ayrıca arama kararındaki "suç örgütü üyeleri ile ilişki" gibi bazı ifadelerin kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu iddiasıyla arama kararının kaldırılması için yargıya başvuracak. Kanadoğlu evinde yapılan aramanın da yok sayılarak evinden alınan CD ve bilgisayarından yüklenen bilgilerin kendisine iade edilmesini talep edecek. Kanadoğlu'nun yakın çevresine, "Bu konudaki başvurularım reddedilirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım" dediği öğrenildi.

İzlemedeki tetikçi grup hareketlendi
Ergenekon Operasyonu'nun son dalgasının, eski Özel Harekât Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'e bağlı olan ve kentteki Ermeni cemaati liderine suikast yapmayı planladığı öne sürülen Sivas'taki grubun hareketlenmesi üzerine erkene alındığı öne sürüldü. Sivas'ta gözaltına alınan ve Ermeni Cemaati Temsilcisi kuyumcu Minas Durmaz Güler'e suikast planladıkları öne sürülen, 10 kişinin sorgusu sürüyor. Aralarında eski Sivas Ülkü Ocakları Başkanları Oğuz Bulut ve Bekir Çelik ile MHP Sivas İl Yönetim Kurulu Üyesi lokanta işletmecisi İbrahim Budaklı ve Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Akyazı'nın da bulunduğu zanlıların, Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgularına bir savcı da katıldı.

Babasını getirtmek için oğlunu gözaltına aldılar
Ergenekon'un 10'ncu dalga operasyonunda gözaltına alınanlar arasında bulunan Barış Dalan'ın avukatları, baba Bedrettin Dalan'ın Türkiye'ye gelmesini sağlamak için oğlunun gözaltına alındığını ileri sürdü. Öte yandan Barış Dalan ve İlhami Ümit Handan'ın avukatı Handan Bakbak da sabah erken saatlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Bakbak, çıkışta yaptığı açıklamada "Bedrettin bey üzüntülü ama gayet iyi. Dönecek. Eşinin sağlık problemleri var. Barış Bey'in konulduğu nezarethane çok soğuk. Çorap ve kazak getirdim. Ancak kabul etmediler. Bir çift çorabı bile götürmeme izin vermediler'' diye konuştu. Bu arada Dalan'ın ABD'ye gitmeden önce İngiltere'ye, orada bir süre kaldıktan sonra İsrail'e geçtiği ve bazı temaslarda bulunduğu iddia edildi.