kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hayat kadını rolüne nasıl hazırlandı?

Giriş Saati : 09.01.2009 11:37
Güncelleme : 09.01.2009 21:34
Yeni Haber
'Güz Sancısı' filminde hayat kadını 'Elena'yı oynayan Beren Saat, rolüne nasıl hazırlandığını anlattı...

televizyongazetesi.com'un haberine göre; 23 Ocak'ta vizyona girecek olan filmde Elena isimli Rum bir fahişeyi canlandıran Beren Saat, gelebilecek eleştirileri önceden cevaplamak adına "Bu film bir belgesel değil. Güz Sancısı bir 6-7 Eylül filmi değil. Temelde bir aşk hikayesinin 6-7 Eylül gecesi finallendiği bir hikaye. Yılmaz Karakoyunlu'nun romanından uyarlama zaten. O yüzden bir kurgu olduğunu söylemek lazım. Çünkü insanlar gerçeği görmeyi bekleyebilir ve biz yine çok eleştirilebiliriz, ben biraz antremanlıyım 'Hatırla Sevgili'den" diye konuştu.

ELENA'YA 4 YIL HAZIRLANDIM

Tomris Giritlioğlu'ndan 4 yıl önce proje için teklif alan Beren Saat, o süreçten itibaren içsel olarak hazırlanmaya başladığını belirterek "Karakter yaratırken, ben Elena'yı 4 seneye yakın bir zamandır biliyordum ve 4 senedir algılarım açık ona malzeme topluyordum. Bunu gün gün an an anlatamam ama bir şekilde hazırlandım" dedi.

RUMCA DERSLERİ ALDI

Film için yoğun bir şekilde Rumca aksan dersleri alan Beren Saat, "Günde bir kaç saat ders alıp, onu ses kayıt cihazına kaydedip, telefonumuzdan ya da IPod'umuzdan sürekli dinledik. Aslında gerçekten çok profesyonel bir çalışma yaptık. İleri yaştakilere daha koyu bir diyalekt, bendeki biraz daha hafif. Çok etkilendim, çok keyifliydi. Çok zor bir dil. Bir sahnede Rumca oynadık babaanne-torun ama çok zordu. Artikülasyonu da çok zor, bambaşka bir dil" şeklinde konuştu.