kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eski yönetime suçlama

DİYARBAKIR/SABAH
09.01.2009
Sayıştay'ın Dicle Üniversitesi'nde 50 milyon TL'lik açık belirlendi. Bunun üzerine YÖK Denetleme Kurulu, 2007-2008 dönemine ait tüm hesapları denetleyecek..
Prof. Dr. Fikri Canoruç'un 8 yıl süren görev süresinin bitmesi ve rektör değişiminin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) Sayıştay tarafından yapılan ilk denetimde yaklaşık 50 milyon lira açık çıktı. Geçtiğimiz yaz gerçekleşen rektörlük seçimi sonunda göreve Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç getirilmişti. Saraç, 8 yıl rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Fikri Canoruç'tan görevi devraldıktan kısa süre sonra Sayıştay denetçileri üniversiteye gelerek, 2007-2008 dönemine ait rutin denetimde, eski yönetimle ilgili 50 milyon TL dolayında açık belirlendi. Bu açığın önemli kısmını, bayan voleybol takımını da bünyesinde barındıran ancak geçen yıl ani bir kararla olağanüstü kongresi yapılarak kapatılan DÜ Spor Kulübü'nün hesaplarının oluşturduğu öğrenildi. Öğretim üyeleri için yaptırılan villa ve apartman tipi konutlarla ilgili hesaplar, 13 bin öğrencisi bulunan üniversitenin her bir öğrenciye 25 YTL karşılığı dağıtılan kimlik kartları, baz istasyonları ve piknik alanı giriş kartlarından sağlanan gelirlerin de kayıp listesinde yer aldığı belirlendi.

YARGIYA TAŞINACAK
Dicle Üniversitesi'nden isminin yayımlanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili, denetimle ilgili YÖK'e de bilgi verildiğini ve YÖK Denetleme Kurulu'ndan hesapları inceleyeceğini ifade etti. Ardından eski yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunulacak.