kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Otomobilde son fırsat - Fiyatlar

Giriş Saati : 09.01.2009 11:19
Güncelleme : 09.01.2009 18:13
Yeni Haber
Sektörde faaliyet gösteren bazı firmalardan derlenen bilgilere göre, küresel mali krizden olumsuz etkilenen otomotiv sektöründe, firmalar, yaşanan daralmayı aşabilmek için geçen yıl başlattıkları kampanyaları yeni yılda da sürdürüyor.

Firmalar, ocak ayı ortalarına kadar devam etmesi beklenen ve cazip seçenekler sundukları kampanyalarla tüketicinin ilgisini çekmeye çalışıyor. Araçları satmak için bin TL'den 11 bin TL'ye kadar fiyat indirimlerinin yanı sıra düşük faizli kredi olanakları sunuyor.

Opel Corsa 5 kapı 1.2, 1.4 ve 1.3 motorlarındaki Essentia, Enjoy, Cosmo ve 3 kapılı modellerinde (1.3 CDTi Sport hariç) 1000 TL indirime gitti. Antara 2.0 CDTi Cosmo AS modellerinde ise 11 bin TL'ye varan indirimler yapıyor.

Chevrolet de aralık ayındaki cazip kampanyalarına Ocakta da devam ediyor. Aveo ve Lacetti'lerde 4 bin 500 TL'ye varan indirimler yapılıyor. LPG dönüşüm kiti ile yıl (3 2) mekanik garanti hediye kampanyalarına da devam ediliyor.

2008 model Saab'lar da 10 bin avroya varan indirimlerle, 1.9 litre dizel, vector ekipman seviyesinde ve sentronic şanzumana sahip 9-3 Sport Sedan modelin fiyatı 35 bin 700 avrodan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Toyota ise geçen yılın aralık ayında Avensis ve Rav4 araçlarında başlattığı 5 bin TL indirimini sürdürüyor.

Nissan da Note marka otomobillerinde benzin ve dizel satış fiyatlarını eşitlerken, X-Trail ve Navara araçlarda ise 3 bin TL indirime gidiyor.

Ford ise müşterilerine 15 bin TL için 15 ay vadeli 0,89, otomobillerde ise istenilen miktarda 15 ay vadeli 1,82 oranları ile kredi kullandırıyor.

Proton da 60 ay vadeli yüzde 1,95 faizli kredi imkanı sunarak tüketicilere ulaşmaya çalışıyor.

"BU SON FIRSAT"

Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Başkanı Alper Gürsoy, küresel mali krizden etkilenen otomotiv sektöründe yaşanan daralmanın aşılabilmesi için düzenlenen kampanyalarla tüketicilere cazip seçenekler sunulduğunu belirterek, ''Bu son fırsat, yararlanılmalı. Bu ay içinde fiyatlarda yüzde 10-20 arasında artış bekliyoruz'' dedi.

MODER Başkanı Alper Gürsoy da küresel mali krizden etkilenen otomotiv sektöründe yaşanan daralmanın aşılabilmesi için firmaların arayışlarını sürdürdüğünü söyledi.

Gürsoy, sektördeki bazı markalarda stokların bulunduğunu ve eritilmesi için kampanyaların yeni yılda da devam ettirildiğini belirtti.

Bu kampanyaların uzun sürmeyeceğini ve ayın ortalarında, en geç sonlarına doğru kampanyanın bitirileceğini belirten Gürsoy, ''Bu son fırsat, yararlanılmalı. Bu ay içerisinde fiyatlarda yüzde 10-20 arasında artış bekliyoruz'' dedi.

Gürsoy, sektöre mutlaka bir vergi teşviki getirilmesi gerektiğini de ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bunun adı hurda indirimi olabilir veya farklı bir uygulama yapılabilir. Ama kesinlikle üretim ve satış merkezlerinin teşvike ihtiyacı var. Teşvikle ilgili bir çalışma yapıldığını duyuyoruz. Böyle bir çalışma varsa bunun bir an önce bitirilerek uygulamaya konulmasını istiyoruz.''

AA