kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cebeci (ortada), DB Türkiye Temsilcisi Ulrich Zachau (sağdan ikinci) ve Hazine Müsteşarı Çanakcı'nın (soldan ikinci) katıldığı törende "Kredilere yenilerini ekleyeceğiz" dedi.

Halkbank'tan KOBİ'ler için 200 milyon $'lık kaynak

17.12.2008
Halkbank, Dünya Bankası aracılığıyla KOBİ'lere kullandırılmak için 30 yıl vadeli 200 milyon dolarlık kredi imkânı sağladı. Kredinin 5.5 yılı anapara ödemesiz..
Halkbank, KOBİ'lerin yatırım projeleri ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanına yönelik olarak Dünya Bankası ile 5.5 yılı anapara ödemesiz olmak üzere toplam 30 yıl vadeli, 200 milyon dolarlık kredi anlaşmasına imza attı. Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci, protokol imza törenindeki konuşmasında, uluslararası finans kuruluşlarıyla yaptıkları kredi anlaşmalarına 2009'da yenilerinin ekleneceğini belirterek "Dünya Bankası'ndan temin edilen bu kaynak ile KOBİ'lerin satış hacmi ve verimliliklerini artırarak büyümelerini hızlandırmayı ve bu sayede büyük firmalar ile KOBİ'ler arasındaki açığın daralmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

ALT LİMİT 100 BİN EURO
Dünya Bankası kredisi, KOBİ'lere, 1 yılı ödemesiz, 4 yıl vadeli işletme kredisi ve 2 yılı ödemesiz, 7 yıl vadeli yatırım kredisi olarak kullandırılacak. Alt limiti 100 bin euro ya da karşılığı dolar, üst limiti 2.5 milyon euro veya karşılığı dolar olan kredinin maliyeti, dolar cinsinden kullanılması durumunda 6 aylık libor + yüzde 0.33 + banka faiz marjına eşit olacak. Eğer kredi euro cinsinden kullanılırsa da 6 aylık euro libora yüzde 0.35 banka faiz marjına eşit olacak. Krediden yıllık cirosu 20 milyon doların altında olan, 250 kişiden az istihdam sağlayan, imalat sanayi, tarıma dayalı sanayi, turizm, eğitim, sağlık, çevre koruma, yenilenebilir enerji, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörleri ile bu sektörlere doğrudan hizmet veren sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'ler yararlanabilecek. Kaynağın yüzde 20'lik kısmı kalkınmada öncelikli illere kullandırılırken yüzde 80'lik kısmının kullandırılmasında herhangi bir bölgesel sınırlama olmayacak.