kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Bu tür davranışlar ortalığı karıştırır"

Giriş Saati : 17.12.2008 13:25
Güncelleme : 17.12.2008 19:33
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı yazar ve bilim adamlarının, 1915 olaylarına ilişkin "Ermenilerden özür dileme kampanyası"na ilişkin "Bu tür davranışlar ortalığı karıştırır. Yazar ve çizerleri anlamakta zorlanıyorum. Kampanyayı kabul etmem mümkün değil'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov ile görüşmesinin ardından gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtladı. Söz konusu kampanyayı doğru bulmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan şunları dedi:

"Herhalde onlar böyle bir soykırımı işlemiş olacaklar ki, özür diliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin böyle bir sorunu yok. Ortada suç varsa suç işleyen özür dileyebilir. Ülkemin ve benim böyle bir sorunu yok. Hava taşımacılığında Ermenistan'a kapıları açın biziz. Ermeni Kilisesi'ni restore eden biziz. Bunu herhangi bir şey karşılığında yapmadık. Bunlar bir şeylerin işaretidir. Cumhurbaşkanımızın Ermenistan ziyareti bir işarettir. Yazarlar çizerler böyle kampanya başlatmış diye buna uymayız, bunu kabul edemeyiz. Ben bu kampanyayı kabul etmiyorum, desteklemiyorum. Suç işlemedik ki özür dileyim. İşlersem dilerim"

"YAZARLARI ANLAMAKTA ZORLANIYORUM"

Yazar ve çizerleri anlamakta zorlandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, söz konusu kampanyanın "ortalığı karıştırmaktan, huzuru kaçırmaktan" başka bir işe yaramayacağını söyledi. Erdoğan, "Atılan adımları ters çevirmekten başka işe yaramaz. Bunlar yanlış girişimlerdir. Olaylara iyi niyetle yaklaşmak başka bir şey... Özür dileme olayı kişileri bağlar. Suçu işleyen kalkar özür diler. Özür dileme olayına girmeyi ben mantıksız buluyorum" diye konuştu.

"ADAYLAR HAFTA BOYUNCA AÇIKLANACAK"

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorusu üzerine Konya'da yerel seçimlerde aday gösterecekleri 3 ismin bugün, diğer iki ismin de Pazar günü İstanbul'da açıklayacaklarını kaydetti. Erdoğan, "Pazartesi günü yoğun bir çalışma olacak. Bitirebildiklerimizi hafta boyu açıklamaya devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan, Iraklı gazetecinin Bush'a ayakkabı fırlatması konusunda ise, "Gazeteci keşke sözleri, düşüncesi ile Bush'u köşeye sıkıştırsaydı, bu doğru olurdu" diye konuştu.

(ANKA)