kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Unakıtan: Nişantaşı'nda gezip bizden KDV indirimi istiyorlar

16.12.2008
Maliye Bakanı Unakıtan, krize sevinenler olduğunu belirterek, "Kimse enseyi karartmasın, bizi iyi günler bekliyor" dedi..
Türkiye'de krize sevinenler olduğunu savunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Hiç kimse krizden siyasi rant beklemesin. Gerekli önlemler alındı. Bunlar yapılmasaydı, değil anayasa kitapçığı iki sayfa bir şey atılsa Türkiye allak bulak olurdu. Ama şimdi ansiklopedi de atılsa bir şey olmaz" dedi. Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için çağrıda bulunan Unakıtan, yazar Çetin Altan'ın sık kullandığı cümleyi konuşmasına ekledi; "Kimse enseyi karartmasın, bizi iyi günler bekliyor."

ÇARŞAF MARŞAF...
Unakıtan, krizle ilgili alınan önlemlerin piyasaları tam olarak sakinleştirmeye yetmediğini belirterek, "Krizin giderek derinleşmesi, atılan adımların etkinliğine ilişkin soru işaretleri yaratıyor" dedi. CHP sıralarından tepki gelince, "Beni dinleyin, belki değişirsiniz. Çarşaf marşaf değişiyorsunuz biraz. İyi şeyleri almaya bakın" karşılığını verdi. Krizin etkilerinin en aza indirilmesi için finans kesimi ile reel kesim arasındaki kredi kanalının iyi işler hale gelmesi gerektiğini vurgulayan Unakıtan, "Bankalarımızın reel sektöre yönelik olarak yeterli likiditeyi sağlamak yönünde gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyorum" diye konuştu.

KDV İNDİRİMİ
Krize çare olarak vergi indirimleri talep edildiğini anımsatan Unakıtan, "Bu hükümet, yıllar yılı vergi indiriyor. Neredesiniz siz. Eğitimde de KDV'yi indirdik. Halkın istediği bu. Nişantaşı'nda gezip de 'KDV indirilsin' diyenlere ithaf ediyorum bunları. Halkın pazarlarına insinler, halkı dinlesinler. Belli kimselerin lüks malları için 'KDV indirilsin' demesinler. Orada oturuyor, kahvesini ya da başka bir şey içiyor, 'KDV'yi indirelim' diyor. Türkiye'yi yaşadığı o eski günlere döndürtmeyiz" diye konuştu. Türkiye'nin krize hazırlıklı yakalandığını anlatan Unakıtan, "Şimdi gece 12.00'de trafik ha böyle. Ne tüp kuyruğu, ne gaz kuyruğu, ne yağ kuyruğu var" dedi. Buna karşın krizin etkilerinin de görüleceğini belirten Unakıtan, ticarette daralma, büyümede düşüş ve işsizlikte de bir miktar artış yaşanacağını söyledi. Unakıtan, resesyonun söz konusu olmadığını belirtti.