kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

3 büyük ilde Ak Parti'nin adayları

Giriş Saati : 17.12.2008 17:13
Güncelleme : 17.12.2008 23:51
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
3 büyük ilde Ak Parti'nin adayları
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2009 yerel seçimlerinde aday olacak 3 büyükşehir belediyesi başkan adaylarını açıkladı.

"Hizmet yeterli değil önemli olan halkın gönlünü ve sevgisini kazanmaktır" diyen Başbakan Erdoğan, "Başkan halkın muhabbetini kazanmıyorsa şehri altınla kaplasa fayda yok" dedi.

Erdoğan, 15 Ocak'a kadar tüm adaylarını açıklayacağını da ifade etti.

Şeb-İ Aruz töreni için Konya'ya giden Başbakan Erdoğan, burada AKP'nin Kayseri, Antalya ve Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylarını açıkladı.

Buna göre, AKP'nin 2009 yerel seçimlerdeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Menderes Türel, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı da Tahir Akyürek olacak.

ANKARA SÜRPRİZİ


Öte yandan dün de AKP MYK'da, Başbakan Tayyip Erdoğan Başkanlığında yapılan toplantıda, ağırlıklı olarak yerel seçimler ele alınmıştı.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda(MYK) Büyükşehir Belediyelerinden 5'inde aynı isimlerle yola devam kararı benimsenirken, aralarında Ankara'nın da bulunduğu diğer illerde anket çalışmasının sürdürülmesi öngörüldü. İstanbul, Kayseri, Antalya, Konya ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla yola devam edilmesi benimsendi.
MYK, Ankara başta olmak üzere, Bursa, Adana, Gaziantep, Samsun, Ankara illerinde ise anket çalışmalarının sürdürülmesi görüşü ağırlık kazandı. Sakarya ve Erzurum'da ise yeni isimlerle yola çıkılması görüşü ağırlık kazandı.