kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Teğeti size ezberlettiğim için mutluyum'

ANKARA
16.12.2008
Başbakan Erdoğan, 'Kriz teğet geçer' ifadesini açıklarken, "Burada geometrik bir ders almak lazım. Teğet geçmek de dokundurmaktır" dedi..
Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerine Başbakan Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Deniz Baykal'ın tablo, grafik ve gazete kupürü savaşı damgasını vurdu. Erdoğan, ekonominin kötü olduğunu tablo ve grafiklerle kanıtlamaya çalışan Baykal'a 1970'li yılların gazete kupürleriyle yanıt verdi. Başbakan Erdoğan ayrıca, Orhan Veli'nin, "Beni Böyle Havalar Mahvetti" şiiriyle hükümeti eleştiren Baykal'a, 1992 tarihli bir gazete manşetindeki çöpler içinde İstanbul fotoğrafı altında, "Kaldırın şu pisliği" başlığını göstererek, "Bunu CHP belediyesi kaldıramadı. Biz kaldırdık. Hava kirliliğinden dolayı da o zaman SABAH gazetesi maske dağıtıyordu. Vatandaş maskeyle dolaşıyordu. Biz geldik maske kalktı" dedi.

IMF ERDOĞAN'IN İŞİ Mİ?
Erdoğan, Türk Telekom'un satışıyla ilgili Baykal'ın eleştirisine gazetelerin, "En Büyük Satış, Bu Bir Rekor" manşetleriyle yanıt verdi. Başbakan Erdoğan, IMF ile ilgili eleştirileri yanıtlarken, "IMF sadece Erdoğan'ın konusuymuş gibi gündeme geliyor" dedi. Baykal'ın, mayıs ayında IMF ile anlaşma imzalanması gerektiğine ilişkin sözlerini okuyan Erdoğan, "Kriz Türkiye'yi teğet geçecek" tartışmasına da girerek, şunları söyledi:

TEĞETİ EZBERLETTİM
"Bu kriz 2007'nin ortalarında başladı. Ülkemize de az veya çok zarar verecektir. 'Teğet geçer' dedim. Bunu size ezberlettiğim için de mutluyum. Burada bir geometrik bir ders almanız lazım. Teğet geçmek de dokundurmaktır. Bir zarar verecektir.

RUH ÇAĞIRIR GİBİ...
Kriz döneminde 71 milyar dolar rezervi olan bir Merkez Bankası var. Dünyanın her bölgesinde bu süreç devam ederken, morallerin bozuk, güven ve istikrarın kaybolduğu ortamda hiç kimse yatırıma üretime yönelmiyor ve ekonomi bir durgunluk yaşıyor. Adeta ruh çağırır gibi kriz çağıranlar ve kriz tarihi verenler çıktı. Türkiye çok şükür korunaklı dirençli yapısıyla bu tür sıkıntılara pabuç bırakmıyor."