kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Buğdaya 5 kuruş destek

Giriş Saati : 17.12.2008 10:12
Güncelleme : 17.12.2008 17:10
Yeni Haber
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 2008 yılında üretilen, kilogram başına, buğday için 5Ykr, arpa için 4 Ykr, çavdar için 4 Ykr, yulaf için 4 Ykr, çeltik için 10 Ykr, kuru fasulye için 10Ykr, nohut için 10 Ykr ve mercimek için 10 Ykr destekleme primi belirledi.

Tarım Bakanlığı'nın 2008 Yılı Ürünü Hububat Ve Baklagil Üreticilerine Destekleme Primi Ödenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğ ile yurt içinde 2008 yılı ürünü buğday, arpa, çavdar, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek üreterek satışını yapan üreticilere destekleme primi ödenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre; Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu tarafından, yurt içinde 2008 yılında üretilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek üreticilerine, satış belgelerini ibraz şartıyla kilogram başına buğday için 5Ykr, arpa için 4 Ykr, çavdar için 4 Ykr, yulaf için 4 Ykr, çeltik için 10 Ykr, kuru fasulye için 10Ykr, nohut için 10 Ykr ve mercimek için 10 Ykr destekleme primi belirlendi.

Üretici müracaatları, 30 Nisan 2009 tarihine kadar kabul edilecek. Prim uygulamalarından; 2008 yılı Çiftçi Kayit Sistemi'nde özlük, ürün, arazi bilgileri kayıtlı olmayanlar ile 2008 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kayıtlı olmayan arazilerinde prime esas ürünleri üretenler yararlanamayacak.

HAKSIZ KULLANANA 5 YIL DESTEK VERİLMEYECEK

Haksız yere yapılan destekleme ödemeleri, ödeme tarihinden itibaren Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre hesaplanacak gecikme zammı ile birlikte, anılan Kanun hükümlerine göre geri alınacak. Haksız ödemenin yapılmasında ödemeyi sağlayan, belge veya belgeleri düzenleyen, kullanan, gerçek ve tüzel kişiler geri alınacak tutarların tahsilinde müştereken sorumlu tutulacaklar. Destekleme primi ödemelerinden, idari hata sonucu düzenlenen belgeler ile yapılan ödemeler hariç haksız yere yararlandığı tespit edilen üreticiler, 5 yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmayacak.

ANKA