kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Bizi ucuz döviz havası mahvetti'

16.12.2008
Hükümeti şair Orhan Veli'nin "Beni Bu Havalar Mahvetti" şiirini uyarlayarak eleştiren Baykal, "Ümük sıkmak için IMF'ye ihtiyacınız yok" dedi..
Bütçe görüşmelerinde hükümeti topa tutan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin krizi iyi yönetemediğini ve tek başına bu krizden çıkartamayacağını savundu. Baykal, hükümetin kriz karşısındaki tutumunu şair Orhan Veli'nin "Beni Bu Havalar Mahvetti" şiiriyle değerlendirdi. Orhan Veli'nin şiirini okuyan Baykal, şiiri hükümete uyarlayarak, "Beni bu bol ve ucuz döviz havası mahvetti, o havada ben yatırım yapmayı, borç ödemeyi, açık vermemeyi unuttum, dünyaya benim açılmam gerekirken, dünyanın bana açılmasına fırsat verdim, elimdeki avucumdakileri götürmelerine izin verdim. Beni bu havalar mahvetti dese, yeridir" diye konuştu. Baykal, Başbakan'ın IMF ile anlaşma olmamasını "Ümüğümüzü sıkmak istiyorlar" diye açıkladığını anımsatarak, şöyle devam etti: "Hükümetin milletin ümüğünü sıkmak için IMF'ye ihtiyacı yok. Kendisi de bu işi yapabiliyor. Bu yasama meclisinde bütçeyi görüşüyoruz ama birkaç hafta sonra ilgili bakan IMF ile anlaşma imzalayacak ve bu bütçenin hiçbir anlamı kalmayacak. Pembe masallar anlatarak, astık kestik diyerek ekonomik sorunlar çözülemez." Baykal, Telekom satışı, SABAH-atv satışı, Deniz Feneri ve Ceyhan'da rafineri konusundaki sorularına da yanıt istedi.

TELEKOM'UN SATIŞI
Baykal, "Telekom öyle bir satılmıştır ki, alanlar kârıyla taksit ödemesi yapmıştır. Satış gerçekleştikten sonra yüzde 10 KDV indirimi sağlandı" dedi. ANKARA