kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Kar Beyaz' tartışması

ESİN ÖVET
Giriş Saati : 17.12.2008 10:01
Güncelleme : 17.12.2008 23:08
Yeni Haber
Usta besteci Kayahan, "Kar Beyaz şarkısını kızım Beste yazdı" deyince; eski damadı Tayfun Duygulu'dan cevap geldi: Şarkı benim, Beste yalnızca dört satırını yazdı!..

Kayahan, eski damadı Tayfun Duygulu'nun imzasını taşıyan 'Kar Beyaz' şarkısının gerçek söz yazarının kızı Beste Acar olduğunu söyledi. Ancak Tayfun Duygulu, "Kayahan Bey yanlış hatırlıyor. O şarkı bana ait" dedi.

TAYFUN DUYGULU FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

NİLÜFER'E YAPTIM

Parçayı 1995 yılında askerlik yaptığı dönemde yazdığını söyleyen Duygulu, "Nilüfer albüm hazırlıyordu ve şarkı yapmamı istemişti. 'Kar Beyaz'ı aslında Nilüfer'in albümü için yazmıştım. Ama sonra rahmetli Kerim Tekin seslendirdi. Ardından ben de albümüme koydum" diye konuştu.

Duygulu ayrıca şarkıyı askerdeyken bitiremediğini, döndükten sonra o zamanki eşi Beste Acar'ın dört satır yazarak şarkıyı tamamladığını söyledi: "Yani Beste şarkının hepsini değil, 'Yine yoksun...' diye başlayan dört satırını yazdı. Ben de bunu hiçbir zaman saklamadım."

POLEMİK YARATMAM!

Kayahan'ın olayı yanlış hatırladığını anlatan Tayfun Duygulu, "Ama önemli değil! Ben söylediği sözleri okuyunca güldüm. Polemik falan yaratmak istemiyorum. Çünkü gerçekten o şarkının benim olduğunu ben ve herkes biliyor" diye konuştu.

KAYAHAN NE DEMİŞTİ?

Kayahan, Günaydın'da yayımlanan röportajda Şengül Balıksırtı'na kızı Beste ve 'Kar Beyaz' şarkısıyla ilgili şunları söylemişti: "Beste bugün Türkiye'de ben dahil en iyi sözü yazanların hepsinden daha iyi şarkı sözü yazabilir. Örneğin 'Kar Beyaz' şarkısının sözleri Beste'ye aittir. 'Kar Beyaz zaten Beste'nin köpeğinin adıdır. Yani şarkıyı Beste yazmıştır... "

GÜNAYDIN