kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
11.12.2008
Yeşil kabak çorbası
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 50 dk
Kabakları çok iyi yıkayın, kabuklarını soymadan doğrayıp tencereye koyun. Patates, soğan ve sarımsakları da soyup, ilave edin. Suyu ve sütü de ekleyip malzemeleri kaynamaya bırakın. Sebzeler kaynayıp, yumuşayınca yağını ve tuzunu ilave edin. Rondoya koyup salep kıvamında çekin. Üzerine ince kıyılmış dereotu ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Malzemeler
4 iri kabak
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 orta boy patates
Yarım demet dereotu
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber

* * *
Hamsi böreği
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 25 dk
Yumurtaları çırpın, unları ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz ve soğanı da ilave edip karıştırın. Yağını ve tuzla biberi de ekleyip, ayıklanmış hamsilerle harmanlayın. İyice karıştırıp ısıya dayanıklı fırın kabına koyun ve 180 derece ısınmış fırında 25 dakika pişirin.

Malzemeler
500 gr ayıklanmış hamsi
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı mısır unu
1 küçük kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yumurta
Tuz
Karabiber

* * *
Limonlu kek
(8 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi 50 dk
Yumurtaları vanilya ve şekerle çırpın, krema kıvamına getirin. Yağını ilave edip karıştırın. Süt ve limon suyunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu, kabartma tozuyla birlikte bu karışıma katıp, limon kabuğu rendesini de ekleyin ve mikserle karıştırın. Kalıba döküp, 150 derece ısınmış fırında 50 dakika pişirin.

Malzemeler
2.5 su bardağı un
3 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım limon suyu
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Kabartma tozu,
vanilya
3 limon kabuğu rendesi