kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AKP'liden CHP'liye icra sonrası haciz...

ZÜBEYDE Y ALÇIN ANKARA
12.12.2008
CHP'li Kulkuloğlu, AKP'li Elitaş'ın sahibi olduğu binanın kirasını ödeyemedi. Kira birikip 120 bin YTL'yi bulunca bina sahibi icraya gitti. Mallar hacizle yediemine devredildi..
Küresel kriz, Meclis'in iki rakip partisi AKP ve CHP'yi bu kez farklı biçimde karşı karşıya getirdi. Süreç, CHP Kayseri milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu'nun Kayseri'de bulunan Nesta Mobilya fabrikasının sıkıntıya girmesiyle başladı. Kulkuloğlu, 120 işçisinden 96'sını işten çıkardı. Piyasaya borcu nedeniyle malları ve banka hesaplarına haciz getirildi. Hatta milletvekili maaşına bile haciz geldi. Kulkuloğlu, hiçbir borcunu ödeyemez hale geldi. Kulkuloğlu, ekonomik sıkıntıları nedeniyle Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 4 bin metrekarelik mobilya fabrikasının kirasını da ödeyemedi. Kira borcu 120 bin YTL'yi buldu. Bunun üzerine binanın sahibi AK Parti Kayseri milletvekili Mehmet li Elitaş'ın avukatları devreye girdi ve konuyu icraya taşıdı.

40 BİN YTL ÖDEDİ
Mahkeme tahliye kararı verdi, fabrikanın içindeki mallar ise yediemine verildi. Yani bu malların satışı ve makinelerin kullanılmasının da önüne geçilmiş oldu. Yediemin olarak Elitaş'ın yanında çalışan bir kişi görevlendirildi. Borcunun 40 bin YTL'sini toplayarak ödeyen Mehmet Şevki Kulkuloğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan da arabuluculuk yapmasını istedi. Ancak, Hisarcıklıoğlu'nun girişimleri de sonuçsuz kaldı. Kulkuloğlu, yerel gazetelere ve yakın çevresine olayı anlattı. Kulkuloğlu, sorunun çözümü için aracıların devreye girdiğini, ancak Elitaş'in inadından vazgeçmediğini söyledi.

'KRİZLE İLGİSİ YOK'
SABAH'ın sorularını yanıtlayan Elitaş, sorunun kendisini de üzdüğünü belirterek, "Ancak, olayın küresel krizle filan ilgisi yok. Bu durumu ilk kez yaşamıyoruz. Daha önce de kirasını ödeyemediği için 3 kez daha icra işlemi başlatılmıştı" dedi. Elitaş, olayı avukatlarının takip ettiğini ve ne aşamada olduğu konusunda bilgisi olmadığını belirtti.
Haberin fotoğrafları