kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Hadise

Kimi uçakta, kimi trafikte, kimi de ayakta yazıyor!

BÜLENT İPEK
11.12.2008
Milyonların sevdiği sözlere, bestelere ve senaryolara imza atan sanatçılara ilham değişik şekillerde geliyor. Cem Yılmaz abisine anlatıyor, Hadise trafikte coşuyor..
Cem stand-up yaparak yazıyor
Masa başına oturup senaryo yazmanın çok zaman alacağını düşünen Cem Yılmaz, esprilerini stand-up yöntemiyle yaratıyor. Yani o esprileri ayakta anlatıyor, abisi Cenk de yazıyor. Sonra yazılanları birlikte düzenleyip, tekrar tekrar kurguluyorlar.

CEM YILMAZ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Şahan Gökbakar yardım alıyor
Şahan Gökbakar'ın yaratım yöntemi, Cem Yılmaz'ınkinden çok farklı değil. Ünlü komedyenin ayakta yarattığı espirileri, profesyonel senarist Serkan Altuniğne tekniğine uygun olarak yazıp düzenliyor.

ŞAHAN GÖKBAKAR FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Ihlamur olmadan yazmıyor
Sezen Aksu, aklına gelen melodi ve sözleri hemen kaydetmek için dijital teybini ve bloknotunu yanından ayırmıyor. Şarkı yaparken odasından diyet kola, limonlu ıhlamur ve mum eksik olmuyor. Evin her yerinde ise, gözyaşlarını silmek için ambalajı kumaşla kaplanmış peçete kutuları yer alıyor.

SEZEN AKSU FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Serdar 10 bin metrede yazıyor
Serdar Ortaç, en çok uçakta yolculuk yaparken yazıyor. 10 bin metre yükseklikte duyguları yoğunlaşan sanatçı, bunları hemen kağıda döküyor. Sonra stüdyoda aranjörleriyle düzenlemelerini yapıyor.

SERDAR ORTAÇ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Hadise trafikte açılıyor
Eurovision temsilcimiz Hadise, trafik sıkıştığında aklına gelen sözleri cep telefonuna yazıyor. Güzel sanatçı, Eurovision için TRT'ye sunduğu üç şarkının sözlerini de bu şekilde yazmış.

HADİSE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Musti yüksekte coşuyor
Mustafa Sandal da en güzel şarkılarını uçakta yazdığını söylüyor. Başarılı sanatçı, 10 bin metre yükseklikte şarkı sözlerini melodiyle aynı anda bulup kayda geçiriyor.

MUSTAFA SANDAL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Kayahan'ın kaynakları geniş
Kayahan , doğadaki her şeyden ilham alıp şarkı yapabiliyor. 'Mavilim' şarkısını ses cihazının mavi ışığına bakarak yazdığını söyleyen ünlü sanatçı, 'E Bebeğim' şarkısını ise kızı Beste'in bebekliğinde ona bakarak yapmış.

KAYAHAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...
Haberin fotoğrafları