kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kerkük izni doktordan

Duygu GÜVENÇ ANKARA
12.12.2008
Kulağındaki rahatsızlık nedeniyle bir süre uçağa binmesi yasaklanan Gül'ün 20-21 Aralık'ta Bağdat ve Kerkük'e yapacağı ziyaret için doktoru karar verecek..
Bayramda Diyarbakır'a yapacağı ziyareti kulak rahatsızlığı nedeniyle erteleyen ve 15 günlük uçuş yasağı konulan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, doktorunun izni olması halinde 20-21 Aralık'ta Bağdat ve Kerkük'e gitmeyi planlıyor. Nitekim Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, dün Kerkük'te Türkmen temsilcileri ile görüşmesinde Gül'ün Bağdat'a gelmesi durumda kendisi ile Kerkük'e gelebileceğini söyledi. Talabani, bu ayın 20'sinden sonra gerçekleşecek ziyaretin duraklarının Bağdat, Necef ve Kerbela'dan sonra Kerkük olabileceği sinyalini verdi. Gül, uzun zamandır planlanan ancak tarihi açıklanmayan Bağdat gezisinde Basra'daki başkonsolosluğun açılışını da yapmayı planlıyor. Ancak gidiş tarihinin Talabani tarafından açıklanması ziyareti güvenlik nedeniyle zora soktu. Gül'ün kulak rahatsızlığı da ikinci bir handikap oldu. Buna göre Gül'ün ziyaretinin kesin tarihi bu hafta doktor kontrolünden geçtikten sonra belli olacak.

YARALILAR GELİYOR
Bu arada Gül'ün Kerkük'teki bombalı saldırı sonrası Talabani'yi telefonla arayarak yaptığı yardım teklifi Irak tarafından kabul edildi. 16 kadar yaralının Kerkük'ten alınması için askeri helikopterin bölgeye gideceği öğrenildi. Öte yandan Talabani dün Kerkük'e giderek Türkmenlerin sorunlarını dinledi.