kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Acentelerimizi kapma yarışı sürerse biz de karşılık veririz'

TARIK YILMAZ
02.12.2008
Anadolu Sigorta Genel Müdürü Su, acentelerinin futbolcu transferi gibi tekliflerle karşılaştıklarını belirterek "Hücum sürerse acente kapma yarışına karşılık vereceğiz" uyarısında bulundu..
Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su'nun sigortacılık sektörünün işleyişine ilişkin isyanı sürüyor. Eylülde başlayan kriz öncesinde sigorta sektöründe rakiplerinin fiyat rekabetine yönelik eylemleri için 'kamikaze' benzetmesinde bulunan Su, şimdi de rakiplerin Anadolu Sigorta acentelerini transfer etmek istemelerini eleştirdi. "Buramıza kadar geldi" diyen Su, araba, para gibi tekliflerle yapılmaya çalışılan acente transfer taleplerinin sürmesi halinde kendilerinin de bu yarışa katılacakları uyarısında bulundu. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Su, sektör ve şirketteki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Sigorta sektörünün bu yıl reel anlamda büyümeyeceğini ve yılı kaybettiklerini dile getiren Su, "2009 için daha kötü olacağını düşünenler var. Bazı öngörüler nominal olarak da ekside kapatacağımızı söylüyor" diye konuştu. 56 yıldır prim üretimi konusunda sektörün lideri olduklarını belirten Su, kârlılığı artırmak için prim üretiminde fiyat rekabetine girmekten vazgeçtikleri için liderliği Axa'ya kaptırdıklarını dile getirdi.

PRİM AZALDI, KÂR ARTTI
İkinci sıraya düşmelerinin en önemli nedenini kasko primlerinin düşmesiyle açıklayan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, prim azalırken kârın artırılmasını ise zarar edilebilecek kurumlarla anlaşmaların yenilenmemesi sayesinde başarıldığını söyledi. Su kârlılığı yükseltirken sektörde daha da gerilere düşmeye razı olmayacaklarının altını çizerek, "60 kişilik bir danışman ekip değişim için çalışıyor" dedi. Sigorta sektöründe neredeyse yerli şirket kalmadığını kaydeden Su şu ilginç değerlendirmeyi yaptı: Yabancılar gelince, artık sektörde sadece fiyata dayalı rekabet olmayacağı düşünüldü. Ancak yabancılar da fiyat savaşına girdi ve farkları kalmadı.
Haberin fotoğrafları