kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Global krizin ayak sesleri reel sektörde duyuluyor

03.12.2008
Küresel krizin Türk reel sektörüne olumsuz etkileri gün geçtikçe artıyor. İşbirlikleri iptal ediliyor, üretim durdurmaları, işçi çıkartmaları yaşanıyor ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Global krizin ayak sesleri reel sektörde duyuluyor
Küresel krizin etkileri dalga dalga yayılıyor. Son 48 saat içinde Vestel-Whirlpool ortaklık görüşmelerine ara verildi. Vestel Elektronik ile Whirlpool Corp birimi olan Whirlpool Europe SRL arasında beyaz eşya alanında yapılan ortaklık görüşmelerine global finansal kriz sebebiyle ara verildiği duyuruldu.

ŞALTERLER KAPANDI
Krizin etkileri üretime yansıdı. Toros Tarım Ceyhan ve Samsun tesislerinde üretimi durdurdu. Tekfen Holding'in bağlı ortaklığı Toros Tarım, sonbahar gübrelerine olan talebin azalması nedeniyle, Ceyhan/ Adana ve Samsun tesislerinde üretimi geçici süre ile durdurduğunu açıkladı. Çimsa Çimento, klinker stoklarını azaltmak amacıyla Eskişehir fabrikasındaki mevcut iki üretim hattından ikincisindeki üretim faaliyetlerini 2 Ocak 2009'a kadar durdurdu. Akkök Grubu'nun tekstil sektöründeki iştiraki Aksu İplik Dokuma küresel krizde operasyonel ve mali verimliliğini arttırmak amacıyla, satış ipliği işletmelerindeki faaliyetlerini yıl sonu itibariyle tamamen durduracak. Aksu İplik Dokuma'nın gelecek dönemde ana faaliyet alanı olan kumaş üretimine ağırlık vereceği belirtildi. Bisaş Tekstil, dokuma bölümünü 3 ay süreyle geçici kapattı. Şirket, etkisini giderek artıran ve tekstil sektöründe olumsuz sonuçları ortaya çıkan genel ekonomik kriz nedeniyle dokuma bölümünde üretimi durdurduğunu açıkladı.