kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

02.12.2008
Faizi sabit tutan BOJ tedbir açıkladı
Japonya Merkez Bankası (BOJ), dün yaptığı olağanüstü toplantıda faizleri yüzde 0.3'te sabit tuttu. Finansal kriz nedeniyle krediye erişimi zorlaşan Japon şirketlerinin desteklenmesi amacıyla teminat olarak geçerli kabul ettiği şirket tahvillerinin kapsamını BBB'ye genişletti.

Euro Bölgesi'nde ÜFE % 0.8 geriledi
Euro bölgesinde üretici fiyatları ekim ayında, bir önceki aya göre yüzde 0.8 ile beklentilerin üzerinde düştü. Eurostat'ın açıkladığı veri dikkatleri, resesyon yaşayan Euro Bölgesi'ndeki dezenflasyon eğilimlerine çekerken, Avrupa Merkez Bankası'nın büyük bir faiz indirimi yapabileceği beklentisini de destekledi.

Avustralya faizi yine düşürdü
Avustralya Merkez Bankası gösterge niteliğindeki faiz oranlarını 100 baz puan düşürerek yüzde 4.25'e indirdi. 3 ay içinde 4. kez faiz indirimi yapan Avustralya Merkez Bankası faiz oranlarını, 2002 Mayıs ayından bu yana, en düşük seviyeye düşürmüş oldu. Faizlerde eylülden beri yaşanan düşüş yüzde 3'ü buldu.

JP Morgan 9 bin 200 kişiyi işten atıyor
JP Morgan Chase, bankacılık varlıklarını satın aldığı Washington Mutual bankasından 9.200 kişinin işine son vereceğini açıkladı. ABD'nin batan en büyük mevduat bankası Washington Mutual'in bankacılık varlıkları 1.9 milyar dolara JPMorgan'a satılmıştı.

Credit Suisse 650 kişinin işine son verdi
İsviçre bankası Credit Suisse, çoğunluğu yatırım bankacılığı alanında olmak üzere 650 kişiyi işten çıkardı. Finansal hizmetler sektöründe eylül ayından beri yaşanan işten çıkarmalar 90 bine ulaştı. Financial Times gazetesi de HSBC'nin İngiltere'deki çalışan sayısını 500 civarında azaltmayı planladığını belirtti.

British Airways Qantas'la görüşüyor
Dünyanın önde gelen havayolu şirketi British Airways, Avustralyalı havayolu şirketi Qantas ile birleşmek için görüşmeler yürüttüğünü açıkladı. British Airways ayrıca İspanyol havayolu şirketi Iberia ile birleşme görüşmelerine devam edildiğini belirtti.