kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakan Tüzmen'den Azerbaycan çıkarması

Giriş Saati : 03.12.2008 10:55
Güncelleme : 03.12.2008 22:42
Yeni Haber
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, çeşitli sektörlerden toplam 135 kişilik işadamı heyetiyle Azerbaycan'a gidiyor.

Bakan Tüzmen'e, 4-5 Aralık 2008 tarihlerindeki Bakü gezisinde, elektrik-elektronik, inşaat ve inşaat malzemeleri, gıda, tarım ürünleri, kimya, makine, mobilya, tekstil ve sağlık gereçleri sektörlerinden toplam 135 kişilik işadamı heyeti eşlik edecek.

Beraberindeki heyetle bugün öğleden sonra Bakü'ye gidecek olan Tüzmen, yarın, ''8. Türk Dünyası Ekonomi, Bilişim ve Kültür Forumu'' ile ''Türkiye-Azerbaycan İş Forumu''na katılacak.

Azeri yetkililerle ikili görüşmeler de yapacak olan Tüzmen, 5 Aralık Cuma günü, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk işadamlarıyla bir araya gelecek, Coca-Cola fabrikasını ziyaret edecek ve mobilya mağazası açılışı yapacak.

Bakan Tüzmen ve beraberindeki heyet, 5 Aralık Cuma günü akşam saatlerinde Türkiye'ye dönecek.

''KOMŞU ÜLKELERE ÇIKARMALAR SÜRECEK''

Bakan Tüzmen yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde Avrupa pazarlarında bir daralma beklendiğini ifade ederek, buradan doğacak daralmayı Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya Türk cumhuriyetleri pazarlarıyla kapatmayı hedeflediklerini belirtti.

''Önümüzdeki dönemde komşu ve çevre ülkelere daha çok çıkarmalar yapacağız'' diyen Tüzmen, ''bu bölgeler hem gelişen hem de global krizlerden daha az etkilenecek olan pazarlardır. Azerbaycan da bu hedeflerimizden birisidir. Geniş iş adamı katılımıyla bir iş gezisi yapıyoruz. Verimli sonuçlar alacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.