kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Krizi aşmak için moral de lazım"

Giriş Saati : 03.12.2008 15:21
Güncelleme : 03.12.2008 22:42
Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yaşanan ekonomik sıkıntıların aşılabilmesi için para kadar morale de ihtiyaç olduğunu belirterek, muhalefeti eleştirdi. Bakan Şahin "Muhalefet tabii ki eleştirel yaklaşımda bulunacak. Muhalefet Piyasada yaprak kımıldamıyor, esnaf mahvoldu söylemini kullanacaktır. Ancak piyasada moral bozucu beyanların kimseye faydası yok" dedi.

Türk Ticaret Kanunu tasarısının görüşmelerine Meclis Genel Kurulu'nda devam edilirken, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 2'nci bölüm üzerinde milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı.

Piyasalarda bir durgunluk yaşandığını belirten Bakan Şahin, vatandaşların "alışveriş yapsam mı, yapmasam mı?' tereddüdü yaşadığını bu durumun da ticaret ve alışverişi olumsuz etkilediğini söyledi. Şahin şöyle konuştu:

"Türkiye'nin ekonomik sıkıntıları atlatabilmesi için para kadar morale de ihtiyacı var. Muhalefet tabi ki eleştiride bulunacak, piyasada yaprak kımıldamıyor, esnaf mahvoldu diyecek ancak değerlendirmelerde piyasaya umut verelim. Moral bozucu ifadelerden kaçınırsak süreci atlatmak için el birliğiyle hareket etmiş oluruz. Bir doktor hastasını muayene ettiğinde, gerçekten bir takım olumsuz bulgulara rastlamışsa, hastasına "Evah, neredeydin sen bu zamana kadar, senin durumun iyi değil, yolcusun' demez. Çok iyisin kardeşim, biraz daha sabret, şu ilaçları kullan, mutlaka iyileşeceksin)' der. Biz de bu anlayış içerisinde olmalıyız. Piyasada morali bozucu beyanların kimseye faydası yoktur."

HASTA ÖRNEĞİNE MHP'Lİ DURMUŞ İTİRAZ ETTİ

Bakan Şahin'in sözlerine MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş ise hastaların yanlış anlayabileceğini belirterek karşı çıktı. Durmuş "Hastalığın ciddiyeti, doktorlar tarafından hastaya söylenmezse, devam edecek tedaviler aksayabilir. Bu da hastalığın yayılması ve ölüme neden olabilir. O bakımdan, buradan doktor arkadaşları uyarıyorum; hastalarınızı, hastalığın ciddiyeti konusunda ikna edin, tedavinin devamını sağlayın" dedi.

ANKA