kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Muhteşem A.R.O.G kırdı geçirdi!

Olkan ÖZYURT SABAH
02.12.2008
5 Aralık'ta vizyona girecek A.R.O.G'un basın gösterimi kahkaha şölenine dönüştü. Sinema yazarları A.R.O.G'un G.O.R.A.'dan çok daha iyi olduğu konusunda hemfikir..
Kaç zamandır beklenen Cem Yılmaz ile Ali Taner Baltacı'nın yönettiği A.R.O.G, dün yapılan basın gösterimiyle ilk defa görücüye çıktı ve gösterim adeta bir kahkaha şölenine dönüştü. Filmi izleyen sinema yazarları neredeyse gülme krizine girdi. Gösterime katılan ve herkese zaman ayırıp geldiği için teşekkür eden Cem Yılmaz ile Ali Taner Baltacı ise tepkilerden epey mumnun. G.O.R.A.'da, kaçırıldığı gezegenin prensesini tavlayıp Dünya'ya getiren halıcı Arif'in, bir milyon yıl öncesine gitmesiyle başlayan A.R.O.G, izleyiciye hem hikâyesiyle ve zengin komedi anlayışıyla iyi bir komedi filmi hem atmosferiyle sağlam sinematografi sunuyor.

A.R.O.G'A GİDEN MUTLU AYRILIR
Seri film olduğu için G.O.R.A.'yla kıyaslanan A.R.O.G, o filmin çıtasını epey bir aşıyor. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyesi sinema yazarları A.R.O.G'un G.O.R.A.'dan daha iyi bir film olduğu konusunda hemfikir. SABAH'ın sinema eleştirmenlerinden Esin Küçüktepepınar "G.O.R.A.'dan çok daha iyi buldum. Demek ki, ilkel bir taraflara gitmek uzaya gitmekten daha iyi gelmiş Cem Yılmaz'a," derken Referans gazetesi sinema yazarı Şenay Aydemir "G.O.R.A.'ya göre sinema dili ve komedi unsurları açısından da çok daha zengin bir film var karşımızda. Memlekette yapılmış en iyi komedi filmlerinden biri. İzleyenleri mutlu edecek bir yapım," diyor.

CEM YILMAZ 'IN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

G.O.R.A.'DAN DAHA İYİ
Altyazı dergisi genel yayın yönetmeni Fırat Yücel G.O.R.A.'yı pek de beğenmediğini belirtikten sonra "Filmi beğendiğimi söylebilirim. Hikâyesi daha güzel, bütünlüklü ve taşlar yerine oturuyor. Ama film çok fazla espri yapmaya çalışıyor. Bu, filme dinamik bir hal kazandırmakla birlikte espri kalitesinin yer yer düşmesine neden oluyor. Sonuç olarak iyi bir komedi filmi olmuş," tespitinde bulunuyor. Radikal'in sinema eleştirmeni Uğur Vardan "Çok beğendim, çok güldüm" dedikten sonra filmle ilgili görüşlerini şöyle sürdürüyor: "Bir Cem Yılmaz filminden ne bekleniyorsa onların hepsi var. G.O.R.A. ilk olması açısından bir kült film oldu, A.R.O.G'un sinema tarihimizde nereye oturacağını şu an kestirmek güç, ama A.R.O.G da iyi bir komedi filmi."

SEYİRCİYE İLAÇ GİBİ GELECEK
SİYAD başkanı Murat Özer ise "Teknik ve hikâye anlatımı açısından G.O.R.A.'dan çok daha iyi bir film A.R.O.G. Cem Yılmaz gerçekten kendisini geliştirmiş. Enikonu sağlam hikâyesi var filmin, skeçler üzerinden yürümüyor. A.R.O.G, son dönemde kötü giden sinemamızdaki komedi anlayışının çıtasını yükseltebilir," tespitinde bulunuyor. Sinema yazarı Talip Ertürk A.R.O.G'un G.O.R.A.'ya göre senaryosunun daha iyi yazılmış olduğunu belirtikten sonra "Cem Yılmaz 'tek adam'lıktan sıyrılıp yan karakterleri öne çıkarmayı başarmış. Film güzel işliyor, lakin zirve noktalarının, patlayıcı esprilerin eksikliği hissediliyor. Kötü komedilerin art arda geldiği bu dönemde A.R.O.G seyirciye ilaç gibi gelecektir. Filmde Rıdvan kullanımı da şahane," diyor. Sinema yazarı Cem Altınsaray ise "Cem Yılmaz, film çekerken belli ki kendi de çok eğleniyor, dolayısıyla biz de rahat rahat güldük. Ellerine sağlık" diyerek basın gösterimine gelen insanların düşüncelerine tercüman oluyor.