kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dışkıyla başladı, anlaşmayla bitti

Ali EYCE-İZMİR/SABAH
Giriş Saati : 02.12.2008 14:33
Güncelleme : 02.12.2008 19:30
Yeni Haber
İzmir Şirince'yi turizme kazandıran, Küçük Oteller Kitabı'nın ve Şirince'deki otel kompleksinin sahipleri ünlü Nişanyan çiftinden Müjde Nişanyan'ın, tartışma sırasında başına kavanozla dışkı boşaltan eşi Sevan Nişanyan'dan boşanmak için açtığı dava anlaşmayla bitti. Daha fazla gündemde kalmamak için boşanma konusunda özel anlaşma yapan çift, mahkemede sadece boşanma istediklerini söylediler.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Şirince'deki evlerinde şiddetli bir kavga yaşayan çiftten Sevan Nişanyan, iddiaya göre bir kavanoz dolusu dışkıyı eşi Müjde Nişanyan'ın üzerine döktü.

Müjde Nişanyan'ın şikayetçi olmasıyla duyulan kavga, kamuoyunda da büyük tartışma yaratırken, Sevan Nişanyan ise olayı aile içi bir mesele olarak niteledi. Komşuları ise çiftin son zamanlarda sürekli kavga ettiğini ve tartışmaların başka bir kadın nedeniyle yaşandığını öne sürdü. Bu olaylar üzerine Müjde Nişanyan'a destek veren Feminist Kollektif adlı grup, Sevan Nişanyan'ın Agos Gazetesi'ndeki yazılarına son verilmesini dahi istedi. Ancak gazete bu isteği kabul etmeyince tartışma daha da büyüdü. Hatta gazetedeki bazı yazarlar istifa bile etti.


Olaydan sonra savcılığa başvuran Müjde Nişanyan da kadınlık onuru için boşanacağı açıklamasını yaptı. Müjde Nişanyan, 300 bin ytl tazminat ve 5 bin ytl nafaka istemişti. Kamuoyu önünde tartışılmak ve özel hayatlarıyla ilgili olarak tekrar gündeme gelmek istemeyen çift ise davayı uzatmamak için karşılıklı anlaştı ve avukatların eşlik ettiği özel bir anlaşmayla boşanmanın maddi şartları konusunda protokol yaptı. Mahkemeye bu protokolü de vermeyen Nişanyan çifti, son duruşmada boşanma ve boşanmanın şartları konusunda anlaştıklarını belirtip, mahkemenin sadece evlilik birliğinin bitirilmesini talep ettiler. Hakim de her iki tarafın da aynı beyanlarda bulunması üzerine çiftin, "Şiddetli geçimsizlik" nedeniyle boşanmalarına karar verdi.