kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Üniversitede gerginlik

Giriş Saati : 02.12.2008 16:08
Güncelleme : 02.12.2008 19:30
Yeni Haber
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampusu'nda sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında çıkan bıçaklı kavgada 4 öğrenci yaralandı. Sağ görüşlü öğrencilerin bir dergi dağıtımı yaptığı sırada başladığı öne sürülen kavga sonrası yaralanan öğrenciler ambulansla hastanelere kaldırılırken polis olaylara karıştığı öne sürülen 13 öğrenciyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre olay saat 13.30 sularında İTÜ Maçka Kampusu'nda meydana geldi. Üniversiteye giren ve sağ görüşlü olduğu belirtilen bir grup öğrenci "Sancak" isimli derginin dağıtımını yapmaya başladı. Bu sırada sol görüşlü öğrencilerle sağ görüşlü öğrenciler arasında tartışma başladı. Bir süre sonra tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Çıkan olaylarda Çağdaş Ali Dede, Ali Asker, Ali Duman bıçakla, Can Özbaran da yüzüne aldığı darbelerle yaralandı.

Kavgaya karışan sağ görüşlü öğrenciler okulu terkederken yaralı öğrenciler ambulanslarla Taksim İlkyardım Eğtim ve Araştırma, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi ve Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'ne kaldırıldı. Göğsünden yaralanan Çağdaş Ali Dede'nin durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Olaydan sonra üniversiteye gelen polis ekipleri sağ görüşlü 13 öğrenciyi gözaltına aldı. Polis araçlarına bindirilen öğrenciler emniyet müdürlüğüne götürüldü. Yüzlerini kapatan ve iddiaları kabul etmeyen öğrenciler basın mensuplarının soruları karşısında, "Kendi kendilerini bıçakladılar" şeklinde cevap verdi.

Bu arada sol görüşlü öğrenciler, kendi okullarından olmayan sağ görüşlü bir grubun dergi dağıttıklarını ve bu sırada gördükleri sol görüşlü öğrencilere saldırarak üçünü bıçakladılarını öne sürdü. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

(CİHAN)