kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Babanın feryadı

Giriş Saati : 02.12.2008 16:49
Güncelleme : 02.12.2008 19:30
Yeni Haber
Aydın'ın bir ilçesinde oturan R.Ö. (49), terör örgütüne katılmak için dağa çıkmaya hazırlanan oğlunu polise ihbar etti. Babanın ihbarı üzerine oğlu B.Ö. ile birlikte dağa çıkmaya hazırlandığı iddia edilen iki kişi daha İzmir polisi tarafından yakalandı. Oğlunu terörist olmaktan kurtaran R.Ö. "Oğlum, canımdan bir parça. Milletine ve devletine faydalı biri olmasını istiyorum." dedi.

Çiftçilik yapan R.Ö., uzun süredir eve gelmeyen 21 yaşındaki oğlu B.Ö.'nün terör örgütü PKK'ya katılmasından şüpheleniyordu. Geçen hafta annesi S.Ö.'ye telefon eden B.Ö., çok uzaklara gideceğini söyleyerek helallik istedi. Bunun üzerine babası, jandarmaya giderek oğlunun terör örgütüne katılmasından korktuğunu söyledi ve son olarak İzmir'de gördüğünü bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen İzmir İl Emniyet MüdürlüğüTerörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, B.Ö.'nün terör örgütünün yayın organlarından olan bir dergide görüldüğünü tespit etti. Bu bağlantıyı araştıran polis, 24 yaşındaki S.E. isimli kadın tarafından kandırılarak dağa götürülmek istendiğini ve İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kaçmak üzere olduklarını belirledi. Otogarda operasyon düzenleyen ekipler, B.Ö. ile yanındaki S.E. ve bir kişiyi daha yakalayarak gözaltına aldı. Üç zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Oğlunu terör örgütüne götürmek isteyen kişilerden şikayetçi olan baba R.Ö., savcıya da ifade verdi. B.Ö.'yü örgüte götürmek istediği iddia edilen zanlı S.E., nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Oğluna kavuşmanın sevincini yaşayan baba R.Ö. ise şunları söyledi: "Terör örgütüne katılıp başka anaların canını yakmasından, tabut içinde gelip kara toprağa vermekten çok korktum. Oğlum olsa da iyiliği için üzerime düşeni yaptım. Onu artık hiç bırakmayacağım."

(CİHAN)