kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Anne kızın 'hırsızlık villası'

Murat KARAMAN - ADANA / SABAH
Giriş Saati : 02.12.2008 14:47
Güncelleme : 02.12.2008 19:30
Yeni Haber
Adana'da kapıları açık olan apartmanlara girip ev sahibinin bulunmadığı evlerin kapılarını tornavida ya da çay kaşığı ile açarak hırsızlık yapan Zeliha Güler (55) ile kızı Pınar Güler (18) son işlerinde polis tarafından yakalandı. Çok sayıda hırsızlık suçundan sabıkası bulunan anne ve kızın Mersin'in Tarsus ilçesinde üç katlı lüks villaları bulunduğu ortaya çıktı. Emniyetteki sorgularında suçlamaları kabul etmeyen anne kız, "İkamette nitelikli hırsızlık" suçundan adliyeye sevk edildi.

ANNE VE KIZI TAKİBE ALINDI

Kuzey Adana'daki Güzelyalı, Mahfesığmaz ve Toros mahallerinde son günlerde çok katlı binalarda hırsızlık olaylarının artması üzerine polis harekete geçti. Daha önce aynı bölgede hırsızlık yapan ve Mersin'in Tarsus ilçesinde oturan Zeliha Güler ile kızı Pınar polis tarafından otogardan itibaren takibe alındı. Toros Mahallesi'nde bir binaya çıkan ve hızla uzaklaşan anne ile kızı ekipler tarafından yakalandı. Üzerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda altınlar bulundu. Binaya giren polisler bir evin kapısının tornavida ile açıldığını tespit etti.

LÜKS VİLLADA YAŞIYORLAR

Bir süre sonra eve gelen ev sahibi çalınan altınlarının kendisinin olduğunu söylemesi üzerine anne ve kızı gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Yakalanan hırsızların üzerlerinde yapılan aramada çok sayıda cumhuriyet altını, altın saat ile birlikte kapıları açmakta kullandıkları tornavida, çay kaşığı, parmak izlerinin çıkmaması için çorap bulundu. Anne Zeliha Güler'in 30'dan fazla, kızının ise 20'ye yakın hırsızlıktan sabıkası çıktı. Anne ve kızın Mersin'in Tarsus ilçesinde 3 katlı lüks bir villada yaşadıkları belirlendi. Anne ve kız adliyeye sevk edildi.

ZİLİ ÇALIP, KONTROL EDİYORLAR

Son günlerde adeta Adanalıların korkulu rüyası haline gelen anne ve kızın kapısı açık olan çok katlı binalara girip kapı zillerini çaldıkları kişinin dışarı çıkması üzerine "Allah rızası için para verir misiniz" diyerek dilenme numarası yaptıkları, ev sahibi bulunmayan evin ise kilitli kapılarını tornavida, kilitsizleri ise çay kaşığı ile açtıkları öğrenildi. Profesyonel olarak çalıştıkları öğrenen anne ve kızın girdikleri evlerde parmak izi bırakmamak için ellerine çorap giydikleri tespit edildi. Emniyet yetkilileri, değerli eşyaları çalınan kişilerin emniyete başvurmalarını istedi.