kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hamilelik iddialarına inceleme

Giriş Saati : 02.12.2008 11:48
Güncelleme : 02.12.2008 19:30
Yeni Haber
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının, daha önce Kocaeli Yüksek Güvenlikli Cezaevinde hükümlü bulunan Sedat Peker'in avukat eşinin hamile olduğu haberleri üzerine adli ve idari inceleme başlattığı bildirildi.

''Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve gasba teşebbüs'' suçlarından bir süre önce Kocaeli Yüksek Güvenlikli Cezaevinde hükümlü bulunan Sedat Peker'in eşi Özge (Yılmaz) Peker'in hamile olduğu yönündeki haberleri ihbar kabul eden Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının, sorumlular hakkında adli ve idari inceleme başlattığı öğrenildi.

Hükümlü ya da tutuklunun, avukat ve birinci derece yakınlarıyla ne şekilde görüşebileceğinin ''Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmesi Hakkındaki Yönetmelik'' ile düzenlendiği, Sedat Peker'in eşi ve aynı zamanda avukatı olan Özge (Yılmaz) Peker'i açık görüşte görme hakkının bulunduğu ifade edildi.

Yönetmeliğe göre, görüşmenin infaz koruma memurları tarafından konuşmaları duymayacak şekilde camlı bölmenin arkasından izlenmesi gerektiği belirtildi.

Yasa ve yönetmeliklerin evli ya da cezaevinde evlenen hükümlü ve tutuklulara eşleriyle cinsel ilişki kurma hakkı tanımadığı, başlatılan adli ve idari inceleme sonucunda iddiaların doğru olduğunun anlaşılması halinde sorumlular hakkında işlem yapılacağı kaydedildi.
''Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve gasba teşebbüs'' suçlarından Kocaeli Yüksek Güvenlikli Cezaevinde hükümlü bulunan Sedat Peker, bu yıl mayıs ayında cezaevinde kıyılan nikahla avukatı Özge Yılmaz (27) ile evlenmişti.

Sedat Peker, ''Ergenekon'' davasında da sanık olması nedeniyle dava başlamadan önce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesine nakledilmişti.

PEKER: 8 AYLIK HAMİLE KADIN 44 KİLO OLABİLİR Mİ?

Öte yandan Ergenekon davasında yargılanan Sedat Peker, eşinin hamile olduğu haberlerini yalanladı. "Bu haberleri düzelteceksiniz" diyen Peker, eşinin bugün mahkemeye geleceğini belirterek gazetecilere, "Gözünüzle görün. 8 aylık hamile kadın 44 kilogram olabalir mi?" şeklinde açıklama yaptı.

Bugün gazetelerde eşini cezaevinde hamile bıraktığı haberleri üzerine Sedat Peker, Ergenekon duruşmasında verilen ara sırasında bir açıklama yaptı. Tutuklu sanıklar arasında bulunan Sedat Peker, avukatı aracılığıyla basın mensuplarını bulunduğu yere çağırarak, 5 yıldır cezaevinde bulunduğunu ifade etti. Eşinin hamile olmadığını ileri süren Peker, "Eşimin mahkemelerde bu şartlar altında görülmesini istemiyordum. O yüzden de duruşmalara çağırmıyordum. Ama bugün çağırdım gelecek. Gerekirse kliniğe gidip rapor da alınabilir. Gözünüzle görün. 8 aylık hamile bir kadın 44 kilogram olabilir mi? Delilik bu.Yanlış haberleri düzelteceksiniz. Gazetecilik sorumluluğu bunu gerektirir." diye konuştu.

Bugün bazı gazetelerde 4 yıldan bu yana cezaevinde bulunan Sedat Peker'in eşi Özge Yılmaz'ın 8 aylık hamile olduğu iddiası yer aldı.

(CİHAN)