kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İyad El Cuburi: El Kaide kaçırdı. Militanlarla birlikte kendisinin de bulunduğu araç bombalandı. Ölümden sakatlanarak kurtuldu. Yeni evli... İbrahim Muhsin: 25 Ağustos’ta arabasına bomba kondu. Patlama sonucu hayatı kurtuldu, ancak iki bacağını kaybetti. 10 çocuk babası.

Yaralı Iraklılara dost eli uzandı...

Bülent AYDEMİR - ANKARA
02.12.2008
Başbakan Erdoğan, bacaklarını kaybeden 4 Iraklı'yı Ankara'ya getirerek tüm tedavi masraflarını üstlendi. Bir aydır Türkiye'de kalan ve protez bacakları takılan terör mağduru Iraklılar "Türkiye'ye minnettarız" dedi..
Savaş dehşetine maruz kalan Iraklılara Türkiye'den dostluk eli uzandı. Yaralı Iraklılar için Başbakan Erdoğan'ın temmuz ayında Irak'ın başkenti Bağdat'a yaptığı ziyarette düğmeye basıldı. Irak Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Tarık Haşimi, Erdoğan ile görüşmesinde, terör saldırılarında ve bombalama olaylarında yaralanan, sakat kalan vatandaşların durumundan, ilaç ve protez malzemesi bulamamalarından şikâyet etti. Duruma oldukça üzülen Başbakan, Türkiye'ye döner dönmez bu durumdaki Iraklılarla ilgilenilmesi talimatını verdi ve bacaklarını kaybetmiş 4 Iraklı, refakatçileriyle birlikte 28 Ekim'de Ankara'ya getirildi. Bir ay kadar Ankara'da misafir edilen Iraklıların tedavi ve rehabilitasyonu Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldı. Tedavi masraflarını ve giderlerini Erdoğan üstlendi. 4 Iraklı dün protezlerine kavuştu.

PROTEZLERİ TAKILDI
Balgat'ta özel bir protez merkezinde protezleri takılan Iraklılar, mihmandarları eşliğinde Atatürk Hastanesi'ne gelerek Başhekim Metin Doğan'ı ziyaret ettiler, kendileriyle ilgilenen doktorlara teşekkür ettiler. Rehabilitasyon ve eğitim çalışmaları tamamlanan Iraklılar, bu haftayı Ankara'da dinlenerek ve alışveriş yaparak geçirdikten sonra önümüzdeki hafta ülkelerine dönecekler. SABAH'a konuşan Iraklılar, başta Başbakan Erdoğan ve kendileriyle ilgilenen Türk yetkililere teşekkür ederken, "Bize yapmış olduğunuz şeyin maddi olarak karşılığını veremeyiz ancak dua edebiliriz. Türk milletinin ve Türk devletinin ilerlemesi, kalkınmasını için dua ederiz. Türk halkını çok misafirperver bulduk, çok sevdik. Minnettarız" dediler.

'YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ'
Yaşadıklarını SABAH'a anlatan Iraklılar şunları söyledi: "İşgalin bitmesi bütün Iraklıların düşüncesi ve temennisidir. Savaş Irak halkına çok büyük zararlar verdi. Kurumlara, ekonomiye çok büyük zararlar verdi. Irak halkının tek düşüncesi, bir gece olsun güvenli bir şekilde uyumaktır. Sabah işe gidip akşam dönerken güvenli bir şekilde yaşamaktır. Irak'ta yaygın kullanılan şu deyim yerini bulmuş gibi; Sabah evden çıkan kayıp, akşam geri gelen yeniden doğmuş gibi..."
Haberin fotoğrafları