kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şakacı albay beraat etti

Nazan ERDEM - ADANA / SABAH
Giriş Saati : 02.12.2008 14:55
Güncelleme : 02.12.2008 19:30
Yeni Haber
Adana'dan İzmir'e gitmek üzere eşiyle bindiği uçakta elindeki poşette ne olduğunu soran hostese "Bomba var" diyerek şaka yapan emekli deniz albay Mete Köksal 3 yıla kadar hapis istemi ile yargılandığı davada beraat etti.

6 Mayıs 2008 tarihinde meydana gelen olayda, emekli deniz albay Mete Köksal (67) ile eşi Şükriye Füsun Köksal, Adana'dan İzmir'e gitmek için Sun Ekspres Hava Yolları'na ait uçağa bindi. İddiaya göre, uçak havalanmadan önce kontrollerini yapan iki kadın hostes, Mete Köksal'ın elindeki poşette ne olduğunu sordu. Köksal, poşetin içinde bomba olduğunu söyledi. Emekli albay ve eşi uçaktan indirilerek gözaltına alınırken, uçak ise 2.5 saat gecikmeli kalktı.

Emekli deniz albay Köksal hakkında "Suç uydurma" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Tutuksuz olarak yargılanan Mete Köksal, önceki gün 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek, "Güvenlik kontrolünden sonra uçağa bindik. Yerimize başka bir bayan oturmuştu. Hostes yerimizi ayarlarken, içinde su ve kahvaltı türü yiyecekler olan poşeti sordu. Gülerek, 'bomba' dedim. Herkes şaka yaptığımı anlamıştı. Daha sonra polisler gelip, uçaktan indirdi." dedi. Tanıklık yapan Şükriye Köksal da eşinin şaka yaptığını, mağdur olduklarını söyledi.

Mahkeme, "Suç uydurma" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Köksal'ın 'suç işleme kastı olmadığı' gerekçesiyle beraatına karar verdi.