kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İzmir Valiliği'nden lodos uyarısı

Giriş Saati : 21.11.2008 16:54
Güncelleme : 21.11.2008 22:42
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
İzmir Valiliği'nden lodos uyarısı
İzmir Valiliği, şiddetli sağanak ve lodos uyarısında bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin batı kesimleri Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yağışlı hava, 23 Kasıma kadar etkisini sürdürecek. Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de başlayacak sağanak, bu gece ve yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Bolu, Zonguldak ve Düzce çevresinde devam edecek.

Yağış, yarın Marmara'nın batısı, Ege, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece Trakya'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, cuma akşamı ve cumartesi günü Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güneybatıdan (lodos) saatte 8090 kilometre hızla kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Yağışlı hava, pazar günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde etkisini gösterecek. Aynı gün Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili olacak sağanak, sabah saatlerinde Trakya'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Rüzgar, Güney Ege Akdeniz ve İç Anadolu'da güneybatı yönlerden lodos, Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz'de kuzeybatıdan (kara yel) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Açıklamada, vatandaşlar, karbonmonoksit gazından zehirlenme, sel, su baskını, ulaşımda aksama gibi durumlara karşı uyarıldı.

(AA)