kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Otomobilin üzerine ağaç devrildi

Giriş Saati : 21.11.2008 14:30
Güncelleme : 21.11.2008 22:42
Yeni Haber
İstanbul'u etkisi altına alana Lodos nedeniyle Beşiktaş'ta lüks bir otomobilin üzerine ağaç devrildi.

İtfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucu ağaç birçok noktadan kesilerek yol kenarına kaldırıldı. Otomobilde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Şiddetli Lodos nedeniyle Swiss Otel önünde bulunan yaklaşık 50 yıllık ağaç kökünden koptu. Ağaç, otelin karşısında bulunan 34 BY 5644 plakalı lüks otomobilin üzerine devrildi. Otomobilin ön tarafına büyük hasar veren ağaç nedeniyle otomobil yerden 40 santim havaya kalktı. Otel güvenlik görevlileri hemen itfaiye ekiplerine haber verirken bir yandan da otomobilin sahibine ulaşmaya çalıştı.

Tüm aramalara rağmen otomobil sahibi bulunamazken olay yerine gelen itfaiye ekipleri çalışmalara başladı. Ağacın dallarını kesen itfaiye ekipleri ağacın ana gövdesinin kesilmesi halinde hemen yan tarafında bulunan başka bir otomobile de zarar vereceğini hesap ederek olay yerine trafik çekicisi çağrıldı.

Bir süre sonra olay yerine gelen trafik çekicisi ağaca halat bağlayarak yukarı kaldırdı. Bunun üzerine itfaiye ekipleri de kontrollü olarak ağacı keserek otomobil üzerinden kaldırdı. Yolun kenarına çekilen ağaç parçalara ayrıldı. Olayın görgü tanıklarından taksici Cengiz Ateş, otel önünde bekledikleri sırada şiddetli rüzgar nedeniyle ağacın kökünün oynamaya başladığını ve bir süre sonra da devrildiğini söyledi.

Olay sırasında trafiği kestiklerini anlatan Ateş, "Bu ağaçların kökleri belediyenin yol çalışması sırasında hasar gördü. Diğer ağaçlarda her an devrilebilir. Yetkililerin önlem alması gerekir." dedi. Çalışmaların bitiminde olay yerine gelen polis ekipleri inceleme başlattı.

(CİHAN)