kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gazeteci olgun hayatını kaybetti

Giriş Saati : 21.11.2008 21:16
Güncelleme : 21.11.2008 22:42
Yeni Haber
Gazeteci yazar Aydın Olgun, yaklaşık bir aydır tedavi gördüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi.

Gazeteci Olgun'un cenazesi yarın, Girne Nurettin Ersin Cami'sinde kılınacak öğle namazının ardından Girne Karaoğlanoğlu Mezarlığı'na toprağa verilecek.

KKTC Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Olgun'un vefatı nedeniyle yayımladığı mesajda, Olgun'un, ''KKTC ve Kıbrıs Türk halkına uzun yıllar çok büyük emekleri geçtiğine'' dikkat çekerek, Olgun'un vefatının Atatürkçü Düşünce Derneği'ni derinden üzdüğünü belirtti.
Mesajda, Olgun'un ailesine baş sağlığı dilendi.

OLGUN'UN ÖZ GEÇMİŞİ

10 Mayıs 1930'da İstanbul Çerkezköy'de doğan Aydın Olgun, Kıbrıs ve Yunanistan konularında uzman bir yazardı.

Yazım hayatına Ulus gazetesinde başlayan Olgun, uzun yıllar Kıbrıs'ın Sesi Radyosu'nda görev yaptı. TRT'de 30 yıl görev yapan Olgun, muhabir, program yazarı, haber müdürü, Yayın Denetleme ve TV Repertuvar Kurulları Başkanlığında bulundu.

Cumhuriyet gazetesi ile KKTC'de Halkın Sesi, Vatan ve son olarak da Volkan gazetesinde ''Ankara Mektubu'' isimli köşe yazıları yayımlanan Aydın Olgun, ayrıca KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın danışmanlığı görevinde de bulundu.

Yazarın, ''Plan ve İdareciler'', ''Kıbrıs'ın Anatomisi'', ''Kıbrıs Gerçeği'' , ''Cumhuriyete Baş Kaldıranlar'' ve ''TRT'de 10 Bin Gün'' gibi kitapları var.

AA