kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Rengim Gökmen, Opera Sahnesi’nin kendilerine verileceğini düşünüyor.

Tiyatro ve opera dünyası bu sahneyi paylaşamadı

ANKA
21.11.2008
Onarımına 2 milyon YTL'lik bütçe ayrılan başkentin en önemli kültür ve sanat mekânlarından Ankara Opera Sahnesi, Ankara Devlet Opera Balesi (ADOB) ile Devlet Tiyatroları arasında kaldı..
Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Tiyatroları'nın ortak kullandığı başkentin tek büyük sahnesi olan Opera Sahnesi, diğer adıyla Büyük Tiyatro, 2009'da ayrılan 2 milyon YTL bütçe ile yenilenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, yenilenen sahnenin tüm kullanım hakkını Devlet Opera ve Balesi'ne devretmesi öngörülüyor. Ancak Devlet Opera ve Balesi'nin Opera Sahnesi, Devlet Tiyatroları'nın ise Büyük Tiyatro olarak adlandırdıkları, Devlet Opera ve Balesi Binası içindeki her iki kurumun da kullandığı salon, paylaşılamıyor. Başkent'in toplam 600 kişilik kapasitesiyle tek büyük sahnesi olan söz konusu salon bu özelliği nedeniyle devletin iki büyük sanat kurumu arasında paylaşılamasa da, bu mücadeleden Devlet Opera ve Balesi galip çıkacak gibi görünüyor. Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, 2009 Ocak ayında tadilatına başlanacak sahnenin, dört ay içinde bitirilmesini istediklerini kaydediyor.

'MASRAFLAR BİZE AİT'
Ses-ışık-koltuklar olmak üzere tüm sahnenin baştan aşağı elden geçirileceğini söyleyen Gökmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bu iş için kendilerine 2 milyon YTL'lik ödenek verildiğini belirtiyor. Gökmen, "Salonun tamamıyla Devlet Opera ve Balesi tarafından yürütülmesini istiyoruz, çünkü bütün masraflarını biz üstleniyoruz. Temsil sayımızı artırmamız için Devlet Tiyatroları'nın anlayışlı davranması gerek. Haftanın dört gününü biz, üç gününü de Delvet Tiyatroları kullanıyor. Ancak Devlet Tiyatroları'nın 11 sahnesi var. Ankara'nın tek opera ve bale sergilenebilecek sahnesi Opera Sahnesi, haftanın 7 günü de biz kullanalım" diye konuşuyor. Gökmen, sahnenin kullanım hakkının tamamen Devlet Opera ve Balesi'ne devredilmesi konusuna Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın 'sıcak baktığını' söyleyerek, bakanlıktan onay aldıklarına dair sinyal de veriyor.