kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çocuklar büyüklere ceza kesti

Giriş Saati : 21.11.2008 16:15
Güncelleme : 21.11.2008 22:42
Yeni Haber
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, okul önlerinde görevlendirilen, okul geçit görevlisi öğrencilerin, ''dur'' uyarısını dikkate almayan üç araç sürücüsüne trafik para cezası kesildiği bildirildi.

Gazipaşa Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla, ilköğretim çağındaki öğrencilerin okula güvenli bir şekilde gidip gelmeleri için ''Okul Geçidi Görevlileri'' uygulaması başlatıldı. Öğrencilerin, okul önlerindeki yaya geçitlerinde güvenli şekilde okula giriş çıkışlarını sağlayan okul geçidi görevlileri, kuralları ihlal eden sürücüler hakkında trafik kuralı tespit tutanağı düzenlemeye başladı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu geçidi görevlisi öğrenciler, yaklaşık 10 gün önce başlayan uygulama kapsamında, öğrencilerin yolun karşısına geçişi sırasında ''dur'' uyarısını dikkate almayan 3 sürücünün araç plakalarını belirleyip, ''Trafik kuralı ihlali tespit tutanağı'' düzenleyerek, İlçe Emniyet Müdürlüğüne verdiler.

SÜRÜCÜLERE 55'ER YTL CEZA

Gazipaşa İlçe Emniyet müdürü Cem Hasan Patat, 10 gün kadar önce okul geçidi görevlileri uygulaması başlattıklarını hatırlatarak, bu uygulamayla öğrenci trafik görevlilerinin okul önlerinde ve okul geçitlerinde görev yaptıklarını kaydetti. Öğrencilerin, arkadaşlarının okul giriş ve çıkış saatlerinde, yolun karşısına güvenli bir şekilde geçişlerini sağlamak için görev yaptıklarını belirten Patat şunları söyledi:

''Sürücüleri, (Çocuk deyip geçmeyin) diye uyarmıştık. Okul geçit görevlisi öğrenciler, trafik polisleri kadar yetkili ve kamu görevi yapıyorlar. Cumhuriyet İlköğretim Okulu geçit görevlileri, 'dur' ihtarına uymayan 3 sürücü hakkında tutanak düzenleyip bize getirdiler. Kural ihlali yapan 3 sürücüye 55'er YTL ceza uyguladık. Sürücüler, okul önlerinde görev yapan okul geçit görevlisi öğrencilerin uyarılarını dikkate almalılar.''

Emniyet Müdürü Patat, okul geçit görevlilerinin, ''Trafik kuralı ihlali tespit tutanağı'' düzenlemelerine olanak sağlayan yetkinin Karayolları Trafik Kanunu'nun 178'inci maddesinde yer aldığını, öğrencilerin görev yaptıkları sırada bir rehber öğretmenle bir trafik polisinin de hazır bulunduğunu belirtti.

Patat, ''Öğrencilerin öz güvenlerini sağlamaları açısından, araçlara (dur) levhası kaldırdıklarında, trafik polisi, araç sürücülerinin göremeyecekleri şekilde geri çekiliyor. Kural ihlali yapan sürücüleri görevli trafik polisi de bizzat tespit ediyor'' dedi.

(AA)