kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Anneyi sevmeyen erkek dövüyor...

Gülay BOZKURT SABAH
21.11.2008
Psikiyatri profesörü Mehmet Eskin araştırdı: Ailesinde geçimsizlik yaşanan, annesi ile ilişkisi bozuk erkek, şiddeti eşine yöneltiyor..
Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Eskin'in, öğrencisi uzman psikolog Deniz Büyükgök ile yaptığı araştırmaya göre, annesini sevmeyen erkekler, eşlerine şiddet uyguluyor. Araştırmaya göre, anne ve babası arasında duygusal şiddet olan, iletişim sorunu yaşanan, ruhsal sorunu olan erkekler eşlerine duygusal ve fiziksel şiddet uyguluyor.

KAVGACIYSA UZUK DUR!
Araştırmayı değerlendiren Prof. Dr. Mehmet Eskin, ruh sağlığı bozuk erkeğin eşine fiziksel şiddet uyguladığını, ruh sağlığı iyi olan kadının da şiddete maruz kaldığında ruh sağlığını kaybettiğini, erkekte ise durumun daha farklı olduğunu söyledi. Evlenecek kadınları kavgacı karakterli, annesini sevmeyen, iletişim bozukluğu olan erkeklerden uzak durmaları konusunda uyaran Eskin şöyle konuştu:

YARDIM ALSINLAR
"Ruhsal sorunu olan, annesi ile iyi ilişkisi olmayan, düşük gelir düzeyine sahip erkekler şiddet uyguluyor. Erkek çocukluğunda annesiyle iyi ilişki içinde değilse, annesinden baskı ve şiddet görmüş, sevgi görmemişse, annesini sevmiyorsa, bunu ileride evlendiği kadına kötü davranarak yansıtıyor. Eşini annesinin yerine koyup kötü davranıyor. Bu tür erkeklerin psikolojik ve psikiyatrik yardım almaları gerekir."