kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kış hastalıklarından nasıl korunulur?

Giriş Saati : 19.11.2008 15:12
Güncelleme : 19.11.2008 21:56
Yeni Haber
Keçiören Belediyesi, kış aylarının başlamasıyla birlikte artan hastalıklar konusunda halkı bilgilendirmek için bir konferans düzenledi.

Dr. Gündüz Tezmen'in konuşmacı olarak katıldığı konferansta özellikle kış aylarında görülen virüs ve mikroplar yoluyla oluşan hastalıklar konusunda vatandaşlara bilgi verildi. Soğuk hava, yağış, güneş azlığı, hava kirliliği, kapalı ortam ve toplu yaşam gibi çeşitli etkenleri insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen faktörler olarak sıralayan Dr. Gündüz Tezmen, hastalıklardan korunma konusunda vucut bağışıklığının artırılmasının yanı sıra sağlıklı beslenmenin, koruyucu ilaçların ve aşıların büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kış aylarının tipik hastalağı olan gripte antibiyotik tedavisinin bir fayda sağlamadığını dile getiren Dr. Tezmen, aşırı ve bilinçsiz ilaç tüketiminin insan sağlığını olumsuz etkilemesinin yanı sıra ekonomik kayıplara da yol açtığını sözlerine ekledi. İzleyicilerin sorularının da cevaplandığı konferansta ayrıca bazı izleyicilere grip aşısı yapıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da konferans öncesinde yaptığı kısa konuşmada Türkiye'nin dünyada sosyal güvenliğe ve sağlığa en fazla harcama yapan ülkelerden biri olduğunu vurgulayarak, "Bunun en önemli sebebi koruyucu hekimlik konusunda yeterli düzeyde olmamamızdır. Hastalanmadan önce sağlığımızın değerini maalesef bilmiyoruz. Onun için halkımızı bu konuda bilinçlendirmek zorundayız. Düzenlediğimiz konferansın amacı da budur." dedi.

(CİHAN)