kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Gece başlayan ve gün boyu etkili olan sağanak yağmura, trafik kazaları da eklenince, yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. Vatandaşlar da işyerlerine ulaşmakta büyük zorluk çekti.

Fırtına ve sağanak Türkiye'yi esir aldı

18.11.2008
Soğuk ve yağışlı hava tüm yurdu esir aldı. Bandırma'da batan balıkçı teknesinde iki kişi can verdi. İstanbul'da trafik saatlerce kilitlendi, irili ufaklı yüzlerce kaza oldu..
Balıkesir'in Bandırma ilçesi açıklarında Adem Yılmaz'a ait ''Mert Arda'' adlı balıkçı teknesi, fırtına yüzünden alabora oldu. Balıkçılar Sezgin Doğan (44), Ömer Gezer (36) ve Adem Yılmaz (35) denize düştü. Kaza sonrasında Sezgin Doğan ve Adem Yılmaz yaşamını yitirdi. Ömer Gezer ise yüzerek mendirekteki kayalıklara çıktı.

* Marmaris'te de fırtına ve yağmur nedeniyle yat limanında demirli bulunan balıkçı tekneleri su aldı. Limanın Azmakbaşı mevkisinde demirli bulunan bir balıkçı teknesi, su alarak battı. İlçede tatil yapan turistler ise yağmura aldırış etmeden sahilde yürüyüş yaptı.

* Bodrum'da dün sabah saatlerinde başlayan yağmur sonucu, metrekareye 7 kilo yağış düştü. Bodrum Kumbahçe açıklarındaki 2 tekne de etkili rüzgâr nedeniyle karaya oturdu. "Tumlaren'' ve "Flying Carpet'' adlı teknelerde bulunanlar kendi imkânlarıyla karaya çıktı.

15 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

*
İstanbul dün sabah 06.00 sıralarında Orta Akdeniz'den gelen yağışlı havayla etkisini gösteren yağmurun etkisinde kaldı. Yağmura hazırlıksız yakalanan sürücüler, saatlerce yollarda bekledi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu'dan Avrupa yakasına geçiş yönünde ise saat 09.30'da 15 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi.

* E-5 Karayolu'nun Şirinevler ve Okmeydanı Haliç yönünde yaşanan kaza da bir şeridin trafiğe kapatılmasına neden oldu. Sürücülerin hızlarını 20 kilometreye kadar düşürmesi, trafiği kâbusa dönüştürdü. Boğaziçi Köprüsü'nün Çamlıca girişinden, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ise Kozyatağı girişinden itibaren uzayıp giden araç kuyrukları oluştu.

* İstanbul'a dün öğle saatlerine kadar metrekareye ortalama 15 kilo yağış düştü. Afet Koordinasyon Merkezi'nden edinilen bilgiye göre, Sarıyer'de metrekareye 40.8, Şile'de metrekareye 40, Kağıthane'de metrekareye 2 kilo yağış düştü.

İsmet ACAR-Çağdaş ÇETİNDEMİR-Recai KÖMÜR-Mustafa KAYA-Deniz DERİN/ SABAH