kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Üniversite öğrencisine deniz manzaralı yurt

Giriş Saati : 19.11.2008 11:05
Güncelleme : 19.11.2008 21:56
Yeni Haber
Zonguldak'ta, 17 milyon YTL'ye mal olacak 1000 öğrenci kapasiteli yurdun, 2009'un sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü tarafından Zonguldak'ta son 5 yıldır yapılan çalışmalar sonucunda, Çaycuma ve Ereğli ilçesindeki yurt binaları tamamlanarak öğrencilerin hizmetine açıldı.

Kent merkezinde de eksikliğin giderilmesi amacıyla 1000 öğrenci kapasiteli süit odalar şeklinde, sosyal ve kültürel alanların da yer alacağı biçimde projelendirilen yurt binasının ihalesi geçen yıl gerçekleştirildi. Yapımına başlanarak önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan 4 yıldızlı otel gibi düşünülen yurttaki odaların ahşap karyolalı, tek ve çift kişilik olması planlanıyor. Halka açık sosyal etkinliklerin yanı sıra kongre merkezi olarak da kullanılacak yurdun hayata geçirilmesiyle öğrencilerin barınma sorununun önemli ölçüde aşılması hedefleniyor.

Zonguldak Karaelmas Üniversite (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, üniversitelerine bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksek okullarında 10 bini merkezde olmak üzere 17 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi. YURTKUR'un, Çaycuma ve Ereğli'de öğrencilerin barınma sorununu giderdiğine işaret eden Açıkgöz, şöyle konuştu:

''Kozlu beldesi kara yolu üzerinde yapımına başlanan 17 milyon YTL'ye mal olacak 1000 öğrenci kapasiteli yurdun, 2009'un sonunda tamamlanması hedefleniyor. Deniz manzaralı 6 blok ve 1 de sosyal tesis olarak inşa edilecek yurdun hayata geçirilmesiyle merkezde barınan öğrenci sayısı 2 bin 500'e yükselecek, bu da bizi rahatlatacak. Modern yapıdaki yurdumuz örnek projeler arasında yerini alacaktır. Üniversitenin gelişmesinin yanı sıra barınma sorununun ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor.''

(AA)