kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

PTT işlemlerinde ''Gişematik'' devri

Giriş Saati : 19.11.2008 10:47
Güncelleme : 19.11.2008 21:56
Yeni Haber
PTT Genel Müdürü Osman Tural, kesintisiz hizmet sunmak amacıyla, nakit tahsilat yapan ve para üstü verebilen akıllı makine ''Gişematik''lerin Mayıs 2009'dan itibaren 171 PTT şubesinde kullanılmaya başlanacağını bildirdi.

PTT Genel Müdürlüğü'nün 171 adet ''gişematik'' için açtığı ihale, açık usul ile 14 Ağustos 2008 tarihinde gerçekleştirildi ve ihaleyi 5 milyon 468 bin 216 YTL bedelle ''Wincor Nixdorf Bilgisayar Sistemleri A.Ş'' kazandı.

Konuyla ilgili bilgi veren PTT Genel Müdürü Tural, her dönem vatandaşların istek ve taleplerine göre yenilikler yaptıklarını, hizmet veren 3 bin 444 şubeyle, 106 kurumun 118 çeşit iş ve işleminin gerçekleştirildiğini anlattı.

Vatandaşların fatura, SSK ve Bağ-Kur ödemeleri, havale ve posta çeki işlemlerini bu iş yerlerinde yaptıklarını belirten Tural, ''Bu işlemlerin sayısı bir ayda 20 milyona ulaşıyor. 5 milyonu ayda iki kere iş yaptırmış olsa, ülke çapındaki postanelerimizde ayda 15 milyon kişi hizmet alıyor demektir'' dedi.

''HER İLDE EN AZ BİR TANE OLACAK''

PTT iş yerlerindeki bu yoğunluğun, belirli günlerde yığılmalara neden olduğunu ifade eden Osman Tural, bunun önüne geçmek için gişelere sıramatik yerleştirdiklerini anımsattı.

Vatandaşların sıra beklemeden, haftanın 7 günü, 24 saat hizmet alabilmeleri için de ATM benzeri ''gişematik''leri aldıklarını belirten Tural, gelecek yıl hizmete girecek bu cihazlar sayesinde birçok işlemin otomatik yapılabileceğini bildirdi. ''171 adet gişematik, PTT iş yerlerinde yapılan tahsilattan, havale işlemine kadar 118 işlemin bir çoğunu insansız yapabilecek'' diyen Tural, bu makineler sayesinde PTT'nin 7 gün 24 saat hizmet verebileceğini söyledi.

İlk etapta 171 gişematiğin hizmete sunulacağını ve vatandaşın talebine göre cihaz sayısını artıracakları belirten Tural, ''Büyük illerin, merkezlerin tamamına yakınına bu cihazdan yerleştireceğiz ama tümünü İstanbul'a, Ankara'ya değil, her ile en az bir tane yerleştireceğiz'' diye konuştu.
Bu sistemde, posta çeki hesap kartları, kredi kartları ve nakit paranın kullanılabileceğini ifade eden Tural, cihazların teslimine ilişkin sözleşmenin imzalandığını, gelecek yılın Mayıs ayında sistemin işler hale getirileceğini bildirdi.

TÜM İŞYERLERİNE KAPALI DEVRE KAMERA SİSTEMİ

Kurumun kapalı devre kamera sistemi ihalesi hakkında bilgi de veren PTT Genel Müdürü Tural, ihalenin tamamlandığını, 450 PTT şubelerinde sistemin bulunduğunu, kısa süre içinde de bütün PTT şubelerinde kurulacağını bildirdi. İlk etapta 2 bin 375 şubeye sistemin kurulacağını anlatan Tural, yeni açılan şubelere de sistemin ekleneceğini sözlerine ekledi.

(AA)