kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Göz muayenesi erken yaşlarda yapılmalı

Giriş Saati : 19.11.2008 11:07
Güncelleme : 19.11.2008 21:56
Yeni Haber
Çocuklarda göz muayenesinin 3- 4 yaşlarına kadar en az bir defa yapılması gerektiğini kaydeden uzmanlar, ancak bu şekilde şaşılık, gözde sulanma ve çapaklanma gibi sorunların erken müdahale ile giderilebileceğini belirtiyor.

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başekimi Uzm. Dr. İsmail Özcan, çocuklarda göz muayenelerine anne-babaların yeterince dikkat etmediğini söyledi. Bebeklerde gözle görülmeyen sorunlar olabileceği uyarısında bulunan Uzm. Dr. Özcan, bebekte herhangi bir belirti olmasa bile 3 -4 yaşına kadar en az bir defa göz muayenesi yapılması gerektiğini ifade etti.

Çocuklarda sıkça görülen şaşılığa dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Dr. Özcan, bakılan yere her iki gözün birlikte bakması gerekirken, gözlerden biri başka yöne bakıyorsa bunun şaşılık anlamına geldiğini belirtti. Çocukların genellikle şaşılık durumunda bir gözü tercih ederek diğerinin görmesini engellediğini vurgulayan Özcan, bunun çok ciddi bir sorun olduğunu kaydetti. Her şaşılığın anne, baba veya yakınların anlayabileceği şekilde ileri düzeyde olmayabileceğini hatırlatan Özcan, bazı şaşılıkların basit bir muayene ile bile tespit edilemeyeceğini dile getirdi.

Yalancı şaşılık ve gizli kayma gibi rahatsızlıkların yanı sıra, içe kayma gibi şaşılık türlerinin bulunduğunu anımsatan Özcan, çocuğun sağlıklı olduğu durumlarda görülmeyen, sıkıntılı veya hastalıklı zamanlarında ortaya çıkan kaymalar da olabileceğini ifade etti. Gözde sulanma, çapaklanma, kızarma gibi sorunların da çok sık görüldüğünü aktaran Özcan, bu rahatsızlıkların erken dönemde teşhisinin büyük önem taşınığına dikkat çekti.

Dr. Özcan, tipi ne olursa olsun her tür göz rahatsızlığının önem taşıdığını, bir an önce teşhis edilerek tedavisinin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

(CİHAN)