kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kar geliyor

Giriş Saati : 19.11.2008 09:51
Güncelleme : 19.11.2008 21:56
Yeni Haber
Doğu Anadolu Bölgesi'nde bugünden itibaren kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum, Kars ve Ardahan'da 5 derece ölçüldü. Hava sıcaklığı Ağrı ve Iğdır'da sıfır, Erzincan'da da 5 derece olarak ölçüldü.

Bölgede bugünden itibaren gündüz saatlerinde karla karışık yağmur, akşam saatlerinde de kar yağışı beklendiği belirtilerek, cumartesi gününe kadar hafif yağışlı havanın etkili olacağı bildirildi. Meteoroloji yetkilileri, sıcaklıklarda ise önemli bir düşüşlerin yaşanmayacağını kaydetti.

ERCİYES VE ALADAĞLAR'A KAR YAĞDI

Erciyes Dağı ile Aladağlar'ın yüksek kesimlerine kar yağdı. Erciyes Dağı'nın 2 bin metreden yüksek kesimlerinde bulunan Sütdonduran Yaylası, Koçdağı, Lifos, Şeytanderesi ve Aksuyurdu bölgelerine gece kar yağdı. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 10 santimetreye yükseldi.

Aladağlar'ın Demirkazık ve Kaldı Doruğu bölgelerinde de gece etkili olan yağış sonucu, kar kalınlığı yüksek kesimlerde 8 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle Erciyes Dağı'nın yakınlarındaki Hacılar ilçesi ile Hisarcık ve Kıranardı beldelerinde hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düştü.

Demirkazık yakınlarındaki Çamardı ilçesinde de hava sıcaklığı gece 2 derece olarak ölçüldü.

BEYPAZARI'NIN YÜKSEK KESİMLERİNE KAR YAĞDI

Ankara'nın Beypazarı ilçesinin yüksek kesimlerine kar yağdı. İlçenin Karaşar beldesindeki bin 600 rakımlı Eğriova Yaylası ile Karagöl Yaylası ve Nallıkaşı mevkisinde kar yağışı oldu. Yetkililer, yaylalarda kar kalınlığının 7 santimetreye ulaştığını, kar yağışının devam etmesinin beklendiğini bildirdiler.

Eğriova Yaylası'nda hayvancılıkla uğraşanlar karın yağmasıyla köylere geldi. Yayladaki iş yerlerinde çalışanlar da dükkanlarını kapatıp yayladan ayrılmaya başladılar. Karaşar Belediye Başkanı Yılmaz Koçak, doğal güzellikleriyle ünlü Eğriova Yaylası'nın her mevsim doğaseverlerin ilgisini çektiğini belirtti.

Koçak, ''Yaylanın turizme kazandırılması için çalışmalar yaptık, ancak kışın çok kar yağdığı için ulaşımda sorunlar yaşanıyor. Bu nedenle henüz beklediğimiz ilgi olmadı'' dedi.

SİVAS'A YILIN İLK KARI DÜŞTÜ

Sivas'ın en yüksek bölgelerinden biri olan Zara-Suşehri ilçesi arasındaki 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'ne yılın ilk karı düştü.

Sivas ve çevresinde hava sıcaklığının düşmesinin ardından, bu gece sabaha karşı Geminbeli Geçidi'ne yılın ilk karı yağdı. Kar kalınlığı 5 santimetre kadar ulaşırken, tüm dağlar ve tepeler beyaza büründü.

Kar yağışı karayolunda etkili olmazken, Geminbeli Karayolları Bakımevi'ndeki iş makineleri, yolun kapanması ihtimaline karşı hazır hale getirildi. Bu arada Geminbeli Geçidi'nden geçen bazı araç sürücüleri, yılın ilk karının tadını kar topu oynayarak çıkardı.

Kar yağmasının normal olduğunu belirten vatandaşlar, "Yüksek yerlerde kar yağdı ancak aşağılarda yok. Yakın bir zamanda aşağıya da kar yağar. Bu mevsimde normaldir" dedi.

(AJANSLAR)