kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

12 erkek adaya karşı bir kadın

18.11.2008
İ.Ü rektörlük yarışına tek kadın aday olarak katılan Profesör Bermek, öğretim üyelerinin projelerini yaşama geçirmek için söz veriyor..
60 bini aşkın öğrencinin öğrenim gördüğü Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri İstanbul Üniversitesi'nde rektörlük seçimlerine bir aydan kısa süre kala adaylar ortaya çıkmaya başladı. 12 erkek adaya karşı 16 Aralık'ta yapılacak rektörlük yarışında tek kadın aday Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gülçin Bermek. 2 bin 600'e yakın öğretim üyesinin oy kullanacağı seçimlerde oy kullanacakların yüzde 40'ını kadınlar oluşturuyor. Sadece bir kadın olduğu için kendisine oy verilmesini beklemediğini vurgulayan Bermek, "Ben aynı zamanda halk sağlığı konusunda çalışan, araştırma yapan bir uzmanım. Yani sorunları saptayan ve çözümlerin de neler olduğunu ortaya koyabilen halk sağlığı hocasıyım. Üniversitenin sorunlarının ne olduğunu biliyorum ve çözümlerimi de sunuyorum" diyor. Öğretim üyelerinin projelerini yaşama geçirmek için aday olduğunu söyleyen Bermek, "Üniversitemizi akademik personeli ve öğrencileri ile birlikte daha ileriye taşıyacağıma inanıyorum" diye konuşuyor. Üç yıl Akademik İşler Kurul Başkanı olarak görev yapan Bermek, üniversitenin Erasmus koordinatörlüğünü de yaptı. Öğrenciliği de dahil 37 yıldır üniversitede bulunduğunu anlatan Bermek, "Üniversitemizin dünyanın en eski 20, Avrupa'nın en eski 10 ve dünyanın en iyi 500 üniversitesinden biri olmasının onurunu yaşadım. Üniversitemin dünyada sözü geçen bir üniversite olması için adayım" diyor.

YAYIN İÇİN TEŞVİK OLACAK
Bermek, öğretim üyelerinin bilimsel araştırma yapmaları için olanakların artırılacağını söylüyor: "Bilimsel araştırma projeleri birimine döner sermayeden yılda yaklaşık 35 milyon YTL aktarılmasına rağmen, araştırmacılarımıza verilen destek yılda 15 milyon YTL kalıyor. Bilimsel yayın yapan araştırmacılarımıza verilen destek çoğaltılacak."