kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Güvenlik görevlisi Biçer

'Amcam beni görüp kalkar' diye ağladı

Murat KARAMAN / SABAH
18.11.2008
Soygunculara direnen güvenlik görevlisi Ekrem Biçer'in cenazesinde yeğeninin feryatları dinmedi. Babası, "Oğlum emanete ihanet etmedi" dedi. Banka aileye yardım yapacak..
Adana'da bir bankanın ATM makinesindeki paraları çalmak isteyen soygunculara direnen ve silahlı çatışmada öldürülen güvenlik görevlisi Ekrem Biçer (27) toprağa verildi. Cenazede amcasını kaybeden 11 yaşındaki Bilal Biçer'in feryatları yürekleri dağladı. Amcasının Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılan Bilal, cenaze boyunca feryat edip gözyaşı döktü. Cenazeye katılan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergün Özer, gazetecilerin "Aileye yardım yapacak mısınız?" sorusuna, "Yardımda bulunacağız, ama şu an cenazemiz var" yanıtını verdi. Adana polisi 4 soyguncuyu bulmak için seferber oldu. Gece yapılan operasyonlarda 25 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

OLAY ANINDAN KARELER...

AİLE PERİŞAN OLDU
Sabah Adli Tıp Kurumu morgundan alınan Biçer'in cenazesi Kozan yolu üzerindeki evine götürüldü. Cenazenin eve gelmesiyle birlikte yakınları sinir krizleri geçirdi. Baba Zekeriya Biçer, "Katilleri bulun. Oğlumun kanı yerde kalmasın" diye bağırdı. Güvenlik görevlisi Ekrem Biçer'in ağabeyi Ahmet Biçer'in oğlu, İlköğretim 5'nci sınıf öğrencisi Bilal'in feryatları yürekleri dağladı. Amcasının mesai arkadaşları olan güvenlikçilere sarılan küçük çocuk, "Amcam ölemez. Beni görürse kalkar. Benim amcam bir kahramandı" diye gözyaşı döktü.

'KENDİNİ FEDA ETTİ'
Dayısı Ahmet Günsan yeğeninin bankanın parasını korumak için canı pahasına mücadele ettiğini söyleyerek, "O bir kahraman gibi öldü. Tek tesellimiz onun bundan böyle kahraman olarak anılması. Güvenlik kamerasındaki görüntülerde, banka aracı ATM önünde durduktan sonra para yükleyecek görevli ATM'ye girerken yeğenim dışarıda bekliyor. Bu sırada gelen 4 soyguncu, yeğenimi önce yumrukluyorlar. O yumruktan sonra yeğenim mücadele etmese ölmeyecekti. Ancak o kendine yakışanı yaparak çatıştı, çalıştığı kuruma ihanet etmedi. Soyguncularla yaklaşık 1.5 dakika çatışan yeğenimin vücudunda 16 adet kurşun girdi çıktısı belirlenmiş. O caniler hesap verirse bize teselli olacak" dedi. Ekrem Biçer, Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi. Evinde başsağlığı ziyaretlerini kabul eden 7 çocuk babası Zekeriya Biçer, "Oğlum kendini feda etti. Emanete ihanet etmedi" dedi. Oğlu ile en son olayın gerçekleştirdiği günün sabahı birlikte kahvaltı yaptıklarını söyleyen acılı baba, "Bana 'Bugün geç geleceğim' dedi ve ayrıldı. Birkaç saat sonra acı haberi geldi. Çok iyi bir çocuktu. Herkes kendisini severdi. Yardımsever biriydi. Oğlumu evlendirmeyi düşünüyordum" diye konuştu.