kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eski "First Lady" anılarını yazıyor

Giriş Saati : 12.11.2008 15:18
Güncelleme : 12.11.2008 23:08
Yeni Haber
ABD Başkanı George W. Bush'un eşi Laura Bush, anılarını kitaplaştırıyor. ABD'nin "first lady"sinin, anılarını yazmak istediği ve bunun için şimdiye kadar 3 yayıncıyla görüştüğü belirtildi. Laura Bush'un görüşmelerinin yaptığı yayınevlerinin yöneticileri, isimlerini belirtmeden yaptıkları açıklamada görüşmelerin şimdilik başlangıç seviyesinde olduğunu ve çok gizli yürütüldüğünü kaydettiler.

Görüşmelerde Laura Bush'u, müşterileri arasında Barack Obama ve Bill Clinton gibi isimlerin bulunduğu Washington'un güçlü avukatı Robert Barnett'in temsil ettiği kaydedildi. Laura Bush'un daha önce yazdığı ve HarperCollins adlı yayınevi tarafından yayınlanan çocuk kitabına da aracılık eden Barnett, bu kitap için ise açıklama yapmayı reddetti.

Laura Bush, şimdiye kadar özel hayatıyla ilgili veya Beyaz Saray'daki yaşamıyla ilgili çok az açıklama yapmıştı. İyi bir okuyucu olarak bilinen Laura Bush'un kitabının, 2003 yılında 8 milyon dolarlık anlaşmayla anılarını yayınlayan Hillary Clinton'ın kitabı "Yaşayan Tarih"in değerini geçebileceği belirtiliyor.

Laura Bush'un sözcüsü Sally McDonough da dün yaptığı açıklamada "first lady"nin Beyaz Saray'dan sonra kitap yazmakla ilgilendiğini söyledi. Ancak yayınevleriyle görüşme yapıldığı konusunda bilgi vermeyen sözcü, "Bir kitap anlaşması olduğunda duyurulacaktır" dedi.

Öte yandan ABD Başkanı George Bush da dün CNN'e yaptığı açıklamada "Muhtemelen bir kitap yazacağım" dedi. Bush, "Almak zorunda olduğum kararları vermenin nasıl bir şey olduğunu insanların bilmesini istiyorum. İnsanların Oval Ofis'te oturmanın ne demek olduğunu bilmelerini istiyorum. Ancak bu biraz çalışma ve düşünme gerektiriyor ve ilginç bir proje olacak" demişti.

CİHAN