kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hannah, ölümü babası Andrew ve annesi Kirsty'yle birlikte evinde bekleyecek.

13 yaşındaki kıza ölüm hakkı verildi

DIŞ HABERLER
12.11.2008
İngiltere'de 8 yıldır ölümcül hastalıkla boğuşan küçük kız, "Kalp nakli istemiyorum" dedi, yetkilileri yasal girişimden vazgeçirdi..
İngiltere'de ölümcül bir hastalığa yakalanan 13 yaşındaki genç kız, daha fazla acı çekmemek için ameliyat olmama ve ölümü evinde bekleme kararı aldı. İngiliz gazetelerinde yer alan haberlere göre Hannah Jones, kendisine 5 yaşında lösemi teşhisi konduğu günden beri vaktini hastanelerde geçiriyor. Jones'un kemoterapi nedeniyle kalbinde bir delik oluştu ve vücudu geliştikçe kalbinin çalışması yetersiz hale gelmeye başladı. Birmingham kentinde tedavi gören Jones'un doktorları, genç hastanın kalp nakli olmasını istedi. Ancak naklin başarılı olması durumunda dahi, vücudun kalbi reddetmemesi için alınacak ilaçların, lösemiyi nüksettirebileceği uyarısında da bulundu.

8 YILDA 3 AMELİYAT
Bunun üzerine hayatının en önemli kararını alan Jones, ameliyattan vazgeçerek evine gitmek istediğini söyledi. Hastanenin mahkemeden aldığı "Hannah istemese dahi ameliyat olması gerekiyor" yönündeki kararın da iptal edilmesini sağladı. Babası Andrew ile yoğun bakım hemşiresi olan annesi Kirsty, kızlarının kararına saygı gösterdiklerini belirtti. Genç hasta, "Bana her şeyi anlattılar. Ancak artık başka ameliyat olmak istemiyorum. Yeteri kadar hastane gördüm, artık evimde olmak istiyorum" dedi. Hannah'ın kalbi şu anda kapasitesinin yalnızca yüzde 10'unu kullanabiliyor ve kendisine kalp atışının hızlandırılmasına yardımcı olacak cihaz takabilmek için 3 ameliyat yapıldı.